JRSz Tizenegy éves fennállását ünnepelte a Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium

„De könyörögve kérlek, Engem is embernek tekints” - hangzottak el a fenti verssorok a Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium tíz plusz egyéves fennállásának jubileumi ünnepségén május 14-én a Párbeszéd Házában diákunk, Jankó Attila tollából és az ő előadásában. Beszámoló az eseményről, benne Forrai Tamás SJ, Hofher József SJ,. valamint Szabóné Dr. Kármán Judit, a szakkollégium rektorának gondolataival.

JRSz Álláshirdetési felhívás

A Jezsuita Rend fenntartásában működő, kispesti székhelyű Jezsuita Roma Szakkollégium (www.jrsz.hu) részmunkaidős (napi 6 órás) munkatársat keres pályázati asszisztensi és könyvelési feladatok ellátására az alábbiak szerint.

JRSz Ökumenikus ima

A Jezsuita Roma Szakkollégium hallgatói és munkatársai a roma nap előestéjén mindenkit szeretettel várnak közös imára cigány, roma közösségeinkkel, közösségeinkért.

JRSz Nemzetiségekért díjat kapott Antal István, a JRSZ rektora

Gratulálunk! A Nemzetiségekért díjat azok az emberek, szervezetek vagy nemzetiségi önkormányzatok vehetik át, akik, illetve amelyek példaértékű munkát végeztek a magyarországi nemzetiségek érdekében közéleti, oktatási, kulturális, egyházi, tudományos területen vagy a tömegtájékoztatásban, illetve a gazdasági önszerveződésben. Köztük Antal István egyebek mellett azért kapta meg a díjat, mert részt vett a Jezsuita Roma Szakkollégium megalapításában, amelynek … "Nemzetiségekért díjat kapott Antal István, a JRSZ rektora" bővebben

JRSz Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi

Az intézmény kétféle státusszal hirdet felvételt:

kollégista: diákotthoni elhelyezés a 48 férőhelyes, igényesen kialakított és jól felszerelt épületben, kétágyas szobákban;

szakkollégista: a kollégistáknak elérhető lehetőségeken felül aktív részvétel a szakkollégiumi tanulmányi programban (közösségi programokon, továbbá felnőttképzési kurzusokon és kompetenciafejlesztésben való részvétel, nyelvi képzés, teljesítményértékelésen alapuló ösztöndíjrendszer).