Könyvajánló A teremtett világ gondozása közös felelősségünk – megjelent az Átfogó ökológia tanulmánykötet

Iránytűként szolgál és az együttműködés fontosságára világít rá korunk legégetőbb ökológiai kérdéseiben – így méltatták a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) most bemutatott tanulmánykötetét. Az „Átfogó ökológia. Párbeszéd hit és tudomány között a Laudato si’ enciklika jegyében” című kiadvány az FFJA tavaszi Átfogó ökológia fórumsorozatának eredményeit összegzi, s a Jezsuita Kiadó Agóra sorozatának részeként jelent meg.

Könyvajánló „Fél lábbal a levegőben” – interjúkötet készült Kiss Ulrich jezsuitával

„Édesanyám egyszer csak nagy lelkesen telefonál: tudod mit mondott Szent Ignác? Hogy a jó jezsuita »mindig fél lábbal a levegőben lóg«!” Tizennyolc évig topmenedzserként dolgozott, majd belépett a Jézus Társaságába. Élete első felében azt kereste, hogyan lehet jó vezető. A második felében azt, hogyan legyen jó jezsuita. Melyiknek mi a titka? Kiss Ulrich SJ mesél az életéről a Jezsuita Kiadónál nemrég megjelent „Fél lábbal a levegőben” című interjúkötetben.

Könyvajánló Jezsuiták Magyarországon – a kezdetektől napjainkig

Szent Ignác megtérésének ötszázadik, és szentté avatásának négyszázadik évfordulóján – nem csupán alapítónk egyéni útjának, hanem a történelmi Magyarország területén élő jezsuita rendtagok odaadó szolgálatának felidézése is segít tájékozódni saját utunkon és a minket körülvevő világban.

Könyvajánló „Szemlélhettem a csodát” – életútinterjú-kötet Sajgó Szabolcs jezsuitával

Sajgó Szabolcs„Az ember hivatása az, hogy rajta keresztül valami sokkal egyetemesebb, sokkal több találjon utat maradandóan a világba” – vallja Sajgó Szabolcs jezsuita. A Párbeszéd Háza idén 70. születésnapját ünneplő igazgatója a Jezsuita Kiadónál megjelent életútinterjú-kötetben tekintette át, „miket is művel ez a Magasságbeli” általa. A „Szemlélhettem a csodát” címmel a Jezsuita Kiadónál megjelent kötetet olvasva mi is rácsodálkozhatunk Isten munkájára.