Könyvbemutató Loyolai Szent Ignác életregénye magyarul

Loyolai Ignác szentté avatásának 400. évfordulójára a Jezsuita Kiadó magyarul is megjelenteti a rendalapító életéről 1982-ben készült nagysikerű spanyol regényt. Az Egyedül, gyalog című könyvet az évforduló előestéjén, március 11-én, pénteken 17 órától mutatják be a Párbeszéd Háza konferenciatermében. Az eseményen részleteket olvas fel a kötetből Dóczy Péter színművész, Kaposi Brúnó és a Szent Efrém Férfikar tagjai pedig Szent Ignác-korabeli zenei részleteket szólaltatnak meg.

Könyvbemutató A Jezsuiták Magyarországon című kötet szakmai bemutatója a Pázmányon

Október 7-én, csütörtökön este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében mutatták be a Jezsuiták Magyarországon – A kezdetektől napjainkig című díszes, több mint hatszáz oldalas kötetet, melynek szerkesztői Szokol Réka és Szőnyi Szilárd voltak. A kötet a JTMR – Jezsuita Kiadó gondozásában jelent meg. Bodnár Dániel tudósítása a Magyar Kurírból, Lambert Attila fényképeivel.

Könyvbemutató Jezsuita jelenlét Győrben

Köszöntőt mond: P. Vízi Elemér SJ tartományfőnök és Sárai-Szabó Kelemen OSB győri perjel. A tanulmánykötetet bemutatja: Molnár Antal történész, az MTA BTK TTI tudományos főmunkatársa, az ELTE BTK egyetemi docense és Terdik Szilveszter művészettörténész, az Iparművészeti Múzeum főmuzeológusa. Az esemény házigazdája a Jezsuita Levéltár. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Időpont: 2018. január 10., szerda, 16:00 Helyszín: … "Jezsuita jelenlét Győrben" bővebben

Könyvbemutató Közelkép az iszlámról

Az Új Város kiadó a Fokoláre Mozgalom és a Sophia szakkollégium közreműködésével bemutatja Közelkép az iszlámról - Kultúra, vallás, politika c. kötetének bemutatója.