Koronavírus Nem tévedés: kérjük Szent Corona közbenjárását járvány idején és a pánik ellen!

Akármennyire hihetetlen, a katolikus egyház szentjei között találni egy Szent Coronát. Az illető vértanú a II. századból, ráadásul a járvány sújtotta emberek patrónusa.  Most, amikor hosszabb csendes időszak adatik nekünk, meg szeretnénk pihenni nála. A vírusveszély hirtelen közel került, és sokan pánikszerűen reagálnak: szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, tartós élelmiszerek felvásárlása. Érthető, de egyben túlzás. Így hát segítsen Szent Corona megőrizni nyugalmunkat és józannak maradni.

Koronavírus Intézkedések jezsuita intézményekben a koronavírus-járvány megelőzését szolgáló veszélyhelyzet idején

Az alábbiakban bemutatjuk, az egyes magyar jezsuita intézmények milyen óvintézkedéseket tesznek a koronavírus-járvány megelőzését szolgáló hivatalos vészhelyzetben. A Párbeszéd Háza rendezvényei lemondva, távoktatás a miskolci gimnáziumban, nyilvános szentmisék törölve. Pánikot nem keltünk, az Istenbe vetett bizalommal párosuló józansággal kezeljük a helyzetet. Összeállításunkat a körülményektől függően folyamatosan frissítjük.

Koronavírus Ima és derű: így élnek járvány idején az Olaszországban tanuló jezsuiták

Csütörtökön a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztője, Vértesaljai László SJ beszámolt arról, ő és munkatársai hogyan élik meg a koronavírus-járványt, illetve az ottani vészhelyzet nyomán elrendelt korlátozó intézkedéseket. Most az Olaszországban tanuló magyar jezsuitákat kértük beszámolóra. András Csaba helyzetjelentése a római nemzetközi jezsuita kollégiumból és Tímár Dániel levele a genovai noviciátusból.