Köszönet Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jó szándékú ajándékozóra és támogatóra, akik a karácsonyi Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Örömmel adjuk hírül, hogy több mint  300 dobozt juttattunk el a különböző helyszínekre! Az Arlón készült fényképekkel és hangulatvideóval szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk segítségét és támogatónk nagylelkűségét.

Köszönet Hálaadó szentmise a jezsuiták jótevőiért Xavéri Szent Ferenc emléknapján

Nagyon sokan és különböző formában támogatnak minket, és ezáltal segítik szolgálatunkat. Ezért 2019-től Xavéri Szent Ferenc emléknapján szentmisében adunk hálát élő és elhunyt jótevőinkért. A „hálaadás napját” ebben az évben is kiterjesztjük az egész provinciára, így a budapesti szentmise mellett december 2-4. között Arlón, Püspökszentlászlón, Marosvásárhelyen, Miskolcon, Dobogókőn és Torontóban is hálát adnak az élő és elhunyt jótevőkért.

Köszönet Köszönet és hála – Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jószándékú ajándékozóra és támogatóra, akik a Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Örömmel adjuk hírül, hogy több mint 450 dobozt juttattunk el a helyszínekre! Az Arlón készült fényképekkel és kisvideóval szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk segítségét és támogatónk nagylelkűségét.

Köszönet Hálaadó szentmise a jezsuiták jótevőiért

„A Jézus Társasága története a jótevőink története.” Xavéri Szent Ferenc emlékét őrizve 2021. december 3-5. között külön szentmisében adunk hálát élő és elhunyt jótevőinkért. A „hálaadás napját” ebben az évben is kiterjesztjük az egész provinciára, így a budapesti szentmise mellett Miskolcon, Szegeden, Marosvásárhelyen és Torontóban is hálát adnak a jótevőkért.

Köszönet „Hűségesen a közösen megkezdett lelki úton”: véget ért a Manréza online nagyböjti lelkigyakorlata

A jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Háza mindennapi imádságra hívott a nagyböjti felkészülés és Húsvét ünneplése idején. A Hamvazószerdától az Irgalmasság vasárnapjáig tartó, a skót jezsuiták által kialakított mintát követő lelkigyakorlatot egyénileg és közösségben is el lehetett végezni. Az imasorozat végeztével Lukács János SJ számol be a tapasztalatokról és köszöni meg a résztvevőknek, hogy hűségesen haladtak együtt a megkezdett lelki úton.

Köszönet Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jószándékú ajándékozóra, akik a Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Az idei akció keretében –  a Gyökerek tábor stábjának többéves tapasztalatára alapozva – kibővítettük vállalásunkat, és az eddigi két határon túli célpont (Délvidék és Kárpátalja) mellett a Borsod megyei kis faluba, Arlóba is készítettünk dobozokat. Örömmel adjuk hírül, hogy mindhárom helyszínre eljutottak a csomagok.

Köszönet Szentmise a jezsuiták jótevőiért

„A Jézus Társasága története a jótevőink története.” Tavaly Xavéri Szent Ferenc napján külön szentmisében adtunk hálát a jótevőinkért, majd személyesen is találkoztunk több helyszínen az országban. A járványhelyzetre való tekintettel idén ezt a hagyományunkat úgy folytatjuk, hogy december 3-6. között a jezsuita templomokban, közösségekben bemutatott szentmisékben emlékezünk meg jótevőink nagylelkűségéről.