Laudato si' Dokumentumfilm Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikája alapján

A Laudato Si’ Mozgalom és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának együttműködése révén született meg A levél (The Letter) című dokumentumfilm Ferenc pápa 2015-ös Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikájáról. A bemutatót Rómában tartották október 4-én, Assisi Szent Ferenc ünnepén. Az eseményen a Magyar Katolikus Püspöki Kart Nevelős Gábor jezsuita és Bánlaki Zsanett, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának irodavezetője képviselte.

Laudato si' Jezsuita javaslat: a koronavírus-járványra a Laudato si’ szellemében tekintsünk!

Az olasz Avvenire című lap a Laudato si' megjelenésének ötödik évfordulóján nemrégiben interjút készített Michael Czerny bíborossal. A jezsuita főpap a beszélgetésben szorgalmazza: engedjük, hogy a pápai enciklika alakítsa gondolatainkat a koronavírus-járványról, valamint a válság utáni kibontakozás útjának megtalálásában. Mielőtt a teremtés, és annak védelme társadalmi-környezeti kérdés volna, mindenekelőtt hitünk alapvető tárgya – fogalmaz a bíboros.

Laudato si' Teremtésvédelmi hetet tartanak a Laudato sí’ ötödik évfordulóján

Ferenc pápa öt esztendeje, 2015. május 24-én adta közre a Laudato sí’ (Áldott légy) kezdetű enciklikáját a teremtett világ védelméről. Az egyház május 16-24. között egy héten át erre a dokumentumra, illetve rendelkezéseire kívánja felhívni a figyelmet. Az e célra létrejött honlapon több világnyelven is érdekes interaktív programok és műhelyek várják az érdeklődőket. Az alábbiakban Ferenc pápa felhívása tekinthető meg a hétről.

Laudato si' Jezsuita ötletek teremtésvédelemre

Az alábbi javaslatok a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templom Laudato Si’ csoportjának tagjaitól származnak, és a 2020 nyarán Magyarországon rendezendő Magis Europe ifjúsági találkozó számára készültek. Add tovább, használd fel őket bátran, és ha van javaslatod a kiegészítésére, keress meg minket a címen. Ne csak elvben beszéljünk a teremtésvédelemről, hanem tegyünk is érte a magunk mégoly szerény eszközeivel!