Málta Tornya Erika: „Nehéz valóság és egy köztünk élő szent” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Tornya Erika, a A Szív jezsuita magazin felelős szerkesztője útja során megismerte hogyan kezeli a máltai főegyházmegye az országba érkező menekültek kérdését, valamint találkozott a kilencvenegy éves Dionysius Minthoff atyával, aki évtizedek óta a migránsok segítésével foglalkozik. A teljes írás A Szív magazin 2022. július–augusztusi számában olvasható.

Málta Krómer Ádám: „Finomodott a szemléletem” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Krómer Ádám műszaki igazgató máltai tanulmányútja során az idegen nyelv gyakorlása mellett a hulladékkezelés és környezetvédelem témakörére összpontosította a figyelmét. Mint mondja: mindkét kérdésben finomodott a szemlélete és fogalmazódtak meg új gondolatok benne, például hogyan csökkenthető rendtartományunk beruházásainak környezeti terhelése.

Málta Vaszkun Judit: „Lehet tenni azért, hogy értékeinket ne felejtsük el” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Vaszkun Judit, a Manréza Ignáci Lelkiségi Központ munkatársa 2022 eleji máltai tanulmányútján a nyelvkurzusok látogatása mellett a környezetvédelem témakörére fókuszált. A helyi jezsuita lelkigyakorlatos házakat meglátogatva gyűjtött jó példákat arról, hogy apró lépésekkel, a magunk eszközeivel hogyan tehetünk a teremtett világ megóvásáért.