Management by Jesus Kié lesz a jövő? Ilyen volt a Management by Jesus idei szimpóziuma

Miénk a jövő! De ki lesz a mi? Erre a kérdésre kereste a választ a Kiss Ulrich SJ által életre hívott Management by Jesus üzleti klub VII. szimpóziuma október 28-án, pénteken a Párbeszéd Házában. Az előadók szakterületeiknek megfelelően mutatták be a XXI. század fiatal generációját, a korosztály kihívásait és esélyeit, oktatási és munkaerőpiaci helyzetképet adtak, majd az előadássorozat kerekasztal-beszélgetéssel zárult. Tóth Villő Judit tudósítása.

Management by Jesus Oké, de kié is lesz a jövő? Kiss Ulrich SJ a Management by Jesus idei szimpóziumáról

Életünk nagy íve a születéstől a halálig tart. De mi történik életünk legaktívabb időszakában? Hogyan készíti fel az egyént a család és az iskola a leendő szerepekre? Mit hozunk magunkkal? Hogyan lehetünk hasznos tagjai a társadalomnak, a családunknak, és milyen társadalmi szerepeket vállalhatunk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Kiss Ulrich jezsuita alapította Management by Jesus szimpóziumán október 28-án. Interjú Ulrich atyával a konferencia céljairól.

Management by Jesus „A vállalkozás alapja a szeretet” – Kiss Ulrich SJ a Management by Jesus 75., jubileumi szemináriumáról

„A jó vezető a bőség idejében felkészíti a szervezetet a válságra, hogy amikor az beköszönt, ne érjen senkit felkészületlenül.” Február 24-26. között tartja jubileumi, 75. szemináriumát a Management by Jesus klub Máriabesnyőn. Mi változott, és mi maradt állandó a 18 évvel ezelőtti kezdetek óta? Mit tanult a résztvevőktől, mit szűrt le a sikerekből és kudarcokból, s miként gondolkodik az utódlásról? Interjú a 77 éves Kiss Ulrich SJ-vel a nevével fémjelzett üzleti közösség múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Management by Jesus Nem értve káosz, megértve hatalom: az MbJ szimpóziuma a Big Datáról

Mi az a Big Data és miért hoztuk, hozzuk létre? Frissítjük, bővítjük – de jó ez nekünk? Miénk még a kontroll vagy az egész egyszer csak maga alá temet? A téma időszerűségét felismerve a Management by Jesus – a Kiss Ulrich jezsuita alapította vállalkozói közösség – szimpóziumot tartott a Big Datáról október 29-én a Párbeszéd Házában. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíró-tanfolyamának hallgatója, Halmschlager Andrea beszámolója.

Konferencia Jezsuita szimpózium a Big Data kihívásairól

Milyen hatással van az egyénre, szervezetünkre, a társadalomra az úgynevezett big data? Mit jelent ez? Kik élnek (vissza) az adatainkkal? Kinek és hogyan érdemes hálózatfejlesztéssel foglalkozni? A Kiss Ulrich jezsuita alapította Management by Jesus üzleti klub hatodik szimpóziumát október 29-én rendezik meg a budapesti Párbeszéd Házában. Az idei konferencia címe: Big Data – Are they big enough? – A határtalan határai.

Management by Jesus Junior Vezetőképző Online Tréning

A Management by Jesus fiataloknak szóló vezetőképző célja, hogy sokrétűen felkészítse a jövő vezetőit leendő feladataik ellátására. A tréning a karrierjük elején álló fiataloknak, végzős egyetemistáknak, illetve leendő vagy kezdő vállalkozóknak szól, akik szeretnének egy sokrétű tanfolyamon részt venni, ami kiterjed a vezetői munka minden fontos vonatozására. A kurzust online formában, heti rendszerességgel rendezzük meg, és összesen hat, másfél órás alkalomból áll.

Management by Jesus Home office by Jesus: a munka „szép új világa”?

A Kiss Ulrich SJ alapította Management by Jesus üzleti klub idei, V. szimpóziumát a koronavírus-helyzet miatt online rendezzük meg október 14-16. között. A konferencia címe: Home office by Jesus: a munka szép új világa? Témája: Milyen hatással van a távmunka az egyénre, a családra, a közösségre, a munkahelyre, az egyházra? Ezekre a kérdésekre keressük idén a választ a meghívott előadókkal. Részletek és jelentkezés: www.mbjszimpozium.hu.

Management by Jesus „Trust, but verify!” – így üzletelnek velünk az amerikai multik

Multik Magyarországon és az inkulturáció címmel szervezi villásreggeli-sorozatát a Kiss Ulrich SJ-féle Management by Jesus üzleti klub. A következő, december 11-i alkalom előadója a pesti Loyola Caféban az iEurope Capital kockázati tőkebefektetéseket kezelő társaság társalapítója, a New York-i születésű Czirják László Róbert. Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara volt elnökét kérdeztük a tengerentúli üzleti mentalitásról és szokásokról.