Montserrat-év Hivatástisztázó Montserrat-évre hívnak a jezsuiták

A Montserrat-ház olyan katolikus fiatalemberek számára jött létre, akiket érdekel a jezsuita élet, illetve komolyan foglalkoznak papi vagy szerzetesi hivatással, de még nem jutottak világos döntésre, vagy már döntöttek, de tanulmányaik miatt várniuk kell a teljes megvalósítással. Az év során a résztvevők, miközben a Montserrat-házban laknak, folytatják egyetemi tanulmányaikat, illetve munkahelyükön dolgoznak, és a Xavéri Szent Ferenc rendház mellett egy saját regula (házirend) szerinti közösségben élnek.

Montserrat-év „Jezsuiták? Érdekel!” – hivatáshétvége a Sodrás utcai rendházban

A jezsuiták egy intenzív hétvégére hívnak téged a nyáron, hogy közelebbről megismerkedj velünk, a Szent Ignác-i lelkiséggel, illetve a Montserrat hivatástisztázó évvel. A három nap szeretne bepillantást adni a jezsuiták életébe, és jó lehetőséget kínál arra, hogy ezt a lelkiséget személyesen is megtapasztald. A hétvége nyitott minden hivatását kereső fiatal (16-40 év közötti) férfi számára, akiben picit is megfordult az a gondolat, hogy a jezsuita élet akár saját életútja is lehetne.

Hivatástisztázás Szerzetesség vagy család? Segítünk dönteni!

Vajon tényleg a szerzetesi, papi életformára hív az Úr, vagy inkább a családos élet felé vezet az utam? Megtalálom-e Isten jelenlétét, és megerősödöm-e a tőle jövő hívásban? Alkalmasnak élem-e meg magam a papi, szerzetesi életformára? Helyemen érzem-e magam a jezsuiták között? Kívülről, az úton mellettem lévők felől is hasonló megerősítést kapok, mint amit én megélek? Növekszem-e szabadságban, örömben az év során?