Papszentelés Gyémántmiséjét ünnepli augusztus 6-án Szabó Ferenc SJ

„Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet Fiában van.” (1Jn 5, 11). Gyémántmiséjét ünnepli augusztus 6-án, szombaton délelőtt 11 órakor Budapesten, a Mária utcai Jézus Szíve-templomban Szabó Ferenc jezsuita. A szertartáson homíliát mond Bábel Balázs kecskemét-kalocsai érsek, majd agapé és köszöntés a Horánszky u. 20. szám alatti Párbeszéd Háza Pázmány Péter-termében. A jeles alkalomra mindenkit szeretettel látunk.

Papszentelés Vietnámi-magyar jezsuitákat szenteltek pappá

Bensőséges imavirrasztás helyszíne volt július 1-jén este a budapesti Párbeszéd Háza. A magyar jezsuiták és barátaik annak a két vietnámi rendtagnak a lelkipásztori hivatásáért fohászkodtak, akiket másnap szentelt pappá a pesti Jézus Szíve-templomban Erdő Péter bíboros. Tran Van Ngu József SJ és Phamdinh Ngoc József SJ szentelésén a Jézus Társasága tagjai, a helyi közösség és barátaik mellett számos vietnámi vendég vett részt, köztük családtagok.

Papszentelés Vietnámi magyar jezsuitákat szentelnek pappá

Július 2-án, szombaton 15 órakor szentelik pappá a pesti Jézus Szíve-templomban a magyar rendtartomány két vietnámi tagját, Phamdinh Ngoc Józsefet és Tran Van Ngu Józsefet a budapesti Jézus Szíve-templomban. Előző este imavirrasztást tartanak értük a Párbeszéd Házában. Első szentmiséjüket másnap celebrálják: 10 órától a Mária utcában magyar, 17 órától a Budapesti Magyarok Nagyasszonya-templomban vietnámi nyelven.

Papszentelés Papszentelés, misebemutató Szent Ignác emléknapján a jezsuitáknál

Szent Ignác ünnepén, július 31-én (szombat) a 18:30 órai szentmisén a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök pappá szenteli Jancsó Árpád jezsuitát. A szertartás keretében első alkalommal szólal meg Kaposi Brúnó Missa A.M.D.G. című kompozíciója. Szeretettel hívunk mindenkit a szertartásra, valamint az azt követő szeretetvendégségre a Párbeszéd Háza belső udvarára. 

Papszentelés András Csaba SJ papszentelése Székelyudvarhelyen

„Felfoghatatlan, hogy az Úr Jézus erre a szolgálatra hív engem, aki nagyon méltatlannak tartom magamat, de ugyanakkor nagy ajándéknak élem meg a mai ünnepet.” Utoljára 1940-ben kapott ilyen ajándékot a Kis Szent Teréz-plébániatemplom, sőt egész Székelyudvarhely. Helyi születésű fiatalembert, András Csaba SJ-t szenteltek pappá 2021. május 29-én. A szertartást Kerekes László, a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspöke vezette.

Papszentelés Hogyan készül a papszentelésre? András Csaba jezsuita vallomása

András Csaba SJ-t tavaly ősszel szentelték volna pappá Székelyudvarhelyen, de a vírushelyzet miatt az alkalmat most május 29-re kellett halasztani. Az újmisés jezsuita 1989-ben született Erdélyben, érettségi után Sepsiszentgyörgyön lett szeminarista. A rendbe 2013-ban lépett be. A noviciátus után Miskolcon szolgált, majd 2017-től Rómában tanult teológiát, 2020-tól pedig Marosvásárhelyen egyetemi lelkész. Balázs Zsuzsa interjúja.

Papszentelés Erdő Péter pappá szentelte Hiba György SJ-t

A budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban Erdő Péter bíboros szombaton délelőtt, Szűz Mária nevének ünnepén pappá szentelte Hiba György SJ-t. Az egészségügyi óvintézkedések közepette zajló szertartáson a jezsuita közösség több mint húsz tagja vett részt, és az online közvetítésnek köszönhetően sokan távolról is bekapcsolódhattak a szentmisébe. A szertartás végén a frissen szentelt szerzetes első újmisés áldásában a főpásztorát részesítette.

Papszentelés A Szentlélek szele feszítse ki vitorláidat!

2018. augusztus 25-én pappá szentelte Elek László jezsuitát Ternyák Csaba egri érsek Elek Lászlót Miskolcon, az Isteni Ige templomban. Szelenge Judit beszámolója frissítve a homília teljes szövegével