R.I.P. Szabó Ferenc SJ gyászmiséje és temetése

Október 21-én gyászszertartás keretében helyezték örök nyugalomra a 91 éves korában elhunyt Szabó Ferenc SJ gyémántmisés jezsuita páter hamvait a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, Vízi Elemér jezsuita tartományfőnök, valamint több mint harminc rendtárs és paptestvér koncelebrálásával. Barlay Gábor beszámolója.

R.I.P. Szabó Ferenc SJ gyászmiséje és temetése

Október 3-án, 91 éves korában elhunyt Szabó Ferenc SJ. Feri bácsi szinte az utolsó pillanatig a Sodrás utcai rendházban élt, nyáron azonban egészségügyi állapota állandó felügyeletet tett szükségessé, így gyémántmiséje után idősotthonba, majd vissza-visszatérően kórházba került. Kedves halottunk tiszteletére emlékkönyvet nyitottunk, hogy ki-ki megörökíthesse, mit kapott Szabó Ferenc SJ-től. Gyászmiséje és temetése október 21-én, pénteken 15 órakor lesz a Jézus Szíve-templomban.

R.I.P. Szabó Ferenc SJ-emlékkönyv

Halálának napján online emlékkönyvet nyitottunk, hogy rendtársai, tanítványai, tisztelői és barátai arról vallhassanak, milyen lelki, szellemi örökséget kaptak a 91 évesen elhunyt Szabó Ferenc SJ-től, mi volt az a gondolkodásában vagy magatartásában, ami kiben-kiben emlékként él tovább. A könyvbe az alábbi felületen lehet emlékeket bejegyezni, és alul az összes bejegyzés egyben olvasható.

R.I.P. Búsné Pap Judit, a magyar jezsuiták munkatársának halála és temetése

„Már nem tudott beszélni, de az arca annál inkább: békét sugárzott, mint aki odaátra néz és látja az Örökkévalót.” Január 2-án hajnalban elhunyt Búsné Pap Judit, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának kedves munkatársa. Temetése január 24-én, hétfőn 11:15 órakor lesz Budapesten a Farkasréti temetőben, majd ugyanaznap 14 órakor hálaadó szentmisét mutatunk be az életéért a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

R.I.P. Hála egy beteljesült életért: eltemették Jálics Ferenc SJ-t

Június 12-én a budapesti Jézus Szíve-templomban tartotta a magyar jezsuita rendtartomány Jálics Ferenc SJ gyászszertartását és temetését. A szentmise főcelebránsa Vízi Elemér SJ, a jezsuita rend magyar rendtartományának provinciálisa volt, koncelebrált Bernhard Bürgler SJ, a Közép-Európai Rendtartomány (ECE) provinciálisa és Horváth Árpád SJ, a helyi közösség elöljárója. A Magyar Kurírból Vámossy Erzsébet tudósítása.

R.I.P. Meditáció, gyászmise, koncert: Jálics Ferenc SJ temetésének részletei

A magyar jezsuita rendtartomány Jálics Ferenc SJ gyászszertartását és temetését június 12-én, szombaton 15 órakor tartja a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban. Ugyanaznap délelőttre, 9 és 12 óra között – bárki előtt nyitott – közös meditációt szervezünk, melynek kereteit Hélisz Kati, az Ignáci Lelkiségi Központ munkatársa biztosítja. Helyszín a Párbeszéd Háza I. emeleti díszterme, a részvétel regisztrációhoz kötött.

R.I.P. Jálics Ferenc-emlékkönyv / Franz Jálics SJ Gedenkbuch

Halálának napján online emlékkönyvet nyitottunk, hogy rendtársai, tanítványai, tisztelői, barátai arról vallhassanak, milyen lelki, szellemi örökséget kaptak Jálics Ferenc SJ-től, mi volt az a gondolkodásában vagy magatartásában, ami kiben-kiben emlékként él tovább. A kezdeményezésre sorra érkeznek a válaszok, már rögtön az első napon több mint ötvenen osztották meg személyes élményeiket. Az alábbiakban az összes bejegyzés egyben olvasható.

R.I.P. “To contemplate all things in God”: Hungarian Jesuit Ferenc Jálics passed away

At the age of 94, Hungarian Jesuit Ferenc (Franz) Jálics passed away on 13 February in a Catholic home for the elderly in Budapest. He devoted nearly all his life to finding ways to the deepest spirituality and prayer, which he found in contemplation. He has been a widely known and acknowledged master of Christian meditation worldwide, with his books translated into more than 16 languages and his method implemented in several retreat houses around the globe.