Szent Ignác-i lelkiség Ismét lehet jelentkezni a mindennapok lelkigyakorlatára

Az Ignáci Lelkiségi Központ szervezésében a 2020-2021-as évben újra lehetőség nyílik a teljes Szent Ignác-i lelkigyakorlat elvégzésére a mindennapokban. A lelkigyakorlat 2020. október 4-én kezdődik a közös nyitóalkalommal és 2021. június 27-én fejeződik be a szintén közös záróalkalommal. A lelkigyakorlat végzésére azokat várjuk, akik szeretnék elmélyíteni imaéletüket, és vágynak arra, hogy mindennapjaikat az Istennel való személyes kapcsolat határozza meg.

Szent Ignác-i lelkiség Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat fiataloknak (ONLINE!)

Amit mi tudunk adni:  a Zoom segítségével közös kezdés, befejezés, egyéni kísérés és vezetett imádságok. (A pontos időpontokat a jelentkezőknek megadjuk.) Amit neked kell megtenni: szabaddá tenni magad csütörtök 17.45 és vasárnap 15.00 között; otthonodban kialakítani az imádság helyét, vagy keresni egy nyitva lévő közeli templomot; elkötelezni magad, hogy napi 4 imaegységet egyénileg elvégzel. Kísérők: Heim Kata RSCJ, Hiba György SJ.

Szent Ignác-i lelkiség Milyen a jó vezető? Miként hozzunk jó döntést? Hogyan tervezzünk apostoli módon? Itt a Szent Ignác-i kisokos!

Alapvető ignáci erőforrások: ez a neve a római jezsuita Kúria által útjára indított weblapnak, ami az egész Szent Ignác-i család számára tartalmaz segédanyagokat a vezetés – megkülönböztetés – apostoli tervezés témákban. Ha valaki vezetői szerepet lát el, több megközelítési mód, vezetői stílus lehetséges a számára, a megkülönböztetés talán az egyik legjellemzőbb kulcseleme a Szent Ignác-i lelkiségnek, mely egyébként szeret tervezni.

Szent Ignác-i lelkiség Szent Ignác-i lelkiség

Szent Ignác számára minden jó forrása Isten, ezért mindenben, ami jó, a jelenlévő Istent tiszteljük, és tiszteletünket mi sem teszi teljesebbé, mint a szolgáló szeretet, amely által biztosan Istenhez jutunk. A Szent Ignác-i lelkiség teljesen Istenre irányuló apostoli lelkiség, amelynek ima- és tevékenységi tere az egész világ, törekvése mindenben megtalálni és megdicsőíteni Istent.