Szent Ignác-musical Szent Ignác farmerban – visszatekintés a jezsuita musicalre

A nyáron zárult Szent Ignác-év hazai csúcspontja volt a jezsuita rendalapítóról szóló magyar musical bemutatója az Erkel Színházban, a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium Magis kórusának előadásában. Hogyan élték meg az Ignác, a lelkek lovagja című darab sikerét, milyen ajándékokat kaptak az alkotás során, és mik a további terveik? Vizy Márton zeneszerzővel és Tóth Dávid Ágoston szövegíróval beszélgettünk.

Szent Ignác-musical Másodszor is teltházas a Szent Ignác-musical az Erkelben

Nem lankad az érdeklődés a Szent Ignác-musical iránt: már most minden jegy elkelt a szeptember 20-i előadásra, így június 28. után ismét teltházzal játsszák a darabot az Erkel Színházban. Akinek már nem jutott jegy, de szeretné megnézni a miskolci jezsuita gimnazisták előadását, annak ajánljuk az őszi turné többi állomását: szeptember 16-án Tiszafüreden, szeptember 17-én Egerben és szeptember 18-án Miskolcon viszik színpadra a Szent Ignác-emlékévre írt darabot.

Szent Ignác-musical Az iskoladráma iskolapéldája: a Szent Ignác-musical útja az Erkel színpadáig

Az olimpikonok sem edzés nélkül lesznek bajnokok. Így van ez a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium 14-18 éves diákjaiból álló 120 fős Magis kórussal is. A Szent Ignác-musical bemutatóját az Erkel Színházban ugyanis számos előadás, bennmaradós hétvége és turné előzte meg. A következőkben a darab előkészületeinek kulcsszavai alapján adunk betekintést a színpadra állítás folyamatába. Nagy Luca írása.

Szent Ignác-musical Musical Szent Ignácról – újra az Erkel Színházban!

Második turnéra indul az Ignác-musical; szeptember 20-án az Erkel Színházban ismét bemutatja a miskolci jezsuita gimnázium Magis kórusa. Vizy Márton zeneszerző és Tóth Dávid Ágoston szövegíró kétfelvonásos darabja modern, humorral teli, és fülbemászó, mai dallamokkal mutatja be a jezsuita rendalapító életútját. Cikkünkben belesünk a kulisszák mögé: hogyan készült a produkció, valamint az alkotók vallanak a darabról és Szent Ignáchoz fűződő viszonyukról. Jegyek már kaphatók!

Szent Ignác-musical Tetszett a Szent Ignác-musical? Írjon/olvasson bele a vendégkönyvbe!

Június 28-án egy napra birtokba vettük az Erkel Színházat. Miskolci gimnáziumunk Magis Kórusa már kora reggeltől próbált a Szent Ignácról készült musical esti díszbemutatójára. Hét órakor aztán a diáktársulat belekezdett, és bő három órára elvarázsolta a közel 1800 fős közönséget. Azóta folyamatosan érkeznek a visszajelzések, s a nézők nem győzik dicsérni az előadást. Ezért vendégkönyvet nyitottunk, melybe ki-ki beleírhatja, milyen élményekkel távozott a színházból.

Szent Ignác-musical Itt hallható a Szent Ignác-musical összes dala!

Június 28-án egy napra birtokba vettük az Erkel Színházat. A miskolci jezsuita gimnázium Magis Kórusa már kora reggeltől próbált a Szent Ignácról készült musical esti díszbemutatójára. Nagy erőkkel zajlott a hang- és fénybeállítás, tévéstábok, fotósok jöttek-mentek, fél hattól pedig sajtóbeszélgetést tartottunk. Hét órakor a diáktársulat belekezdett, és bő három órára elvarázsolta a közel 1800 fős közönséget. Ezen a linken közzétesszük a musical összes betétdalát.