Üldözött keresztények Így segítsük az üldözött keresztényeket – Böjte Csaba tanácsai a szeretet nagyköveteinek

Nemrég a New York Kávéházban sajtóreggelin mutatták be a Hungary Helps Program jószolgálati nagyköveteit. Amint az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, Azbej Tristan bejelentette, a tisztségre Sajgó Szabolcs jezsuitát, Böjte Csaba ferences szerzetest és Hölvényi György európai parlamenti képviselőt kérte fel – azokat a személyiségeket, akikkel a korábbi években több úton is jártak Szíriában, Irakban, Egyiptomban és Kongóban.

Üldözött keresztények Hungary Helps: jószolgálati nagykövetté nevezték ki Sajgó Szabolcsot

A hetekben újabb mérföldkőhöz érkezett a Jezsuita Menekültszolgálat. Rendi képviselője, Sajgó Szabolcs az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, Azbej Tristan felkérésére a program jószolgálati nagykövete lett. Társai a küldetésben Böjte Csaba ferences szerzetes és Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Üldözött keresztények Mit mondott Ferenc pápa az üldözött keresztények segítéséért felelős államtitkárnak?

Munkája során a Jezsuita Menekültszolgálattal is együttműködik Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. Beszámoló a Közel-Keleten nyújtott helyi támogatás lehetőségeiről és arról, 2018 októberi találkozójukon, amikor hazánkban tanuló üldözött, fenyegetett keresztény közösségből származó fiatalokat kísért Rómába, mit mondott neki Ferenc pápa. Szőnyi Szilárd interjúja.