Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl

 

Rendtartományunk idén is cipősdoboz-akciót hirdet, mellyel olyan gyerekeknek szeretnénk örömet szerezni, akik nélkülözik az ajándékokat a karácsonyfa alól. Az akció keretén belül több helyre juttatunk el cipősdobozokat:

 1. Az arlói romamissziós kezdeményezés munkatársai a faluban élő 2-3 éves korosztálynak szeretnének 130 db cipősdobozt eljuttatni. 
 2. A Gyökerek tábor önkéntesei által pedig erdélyi, kárpátaljai és délvidéki, a 2-16 éves korosztálynak gyűjtünk cipősdobozokat.

Kérjük, a dobozok legyenek nyithatóak: a legjobb, ha csak a doboz külsejét borítják be úgy, hogy a tetejét le lehessen venni. Ez azért fontos, mert a rendtartomány is szeretne még egy kis meglepetést elhelyezni a csomagokban, illetve a határon való átvitel során a dobozokat ellenőrzik, kinyitják.

A csomagokon tüntessék fel, az ajándék hány éves fiúnak vagy lánynak szól. Olyan csomagokat is várunk, amelyeket bárkinek odaajándékozhatunk. Továbbá üres cipősdobozokat és csomagolópapírt is szívesen fogadunk. 

A csomagokat november 29-től december 19-ig folyamatosan lehet leadni a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (1085 Budapest, Lőrinc pap tér), a Szent József-oltár előtt. A határon túlra szánt csomagokat december 12-ig várjuk.

Bátorítunk mindenkit, aki ellátogat a templomba, hogy az oltár előtt rövid fohásszal, imával is segítse a rászoruló gyerekeket és fiatalokat. Erősítsük az ő adventi készületüket is ezzel!

Mit érdemes a dobozba tenni?

Kérjük, hogy csak jó állapotú holmikat tegyenek a dobozba. Szeretnénk néhány ötletet adni, hogy lehet hasznos bármely korosztály számára:

 • az arlói gyerekek számára kevés szöveget és nagy képeket tartalmazó mesekönyvek
 • meleg holmi (zokni, sapka, sál, kesztyű)
 • a mindennapi higiénia biztosításához szükséges felszerelések (kézfertőtlenítő, maszk, fogkefe, fogkrém, fésű, tusfürdő, sampon, dezodor,  krém)
 • édesség / nyalánkság  (lekvár, szaloncukor, csokoládé, keksz, méz, cukorka, nyalóka)
 • iskolai felszerelések (tolltartó, benne színes ceruzákkal, tollakkal, filctollakkal, esetleg zsírkréta, vízfesték, tempera, radír, hegyező, kisolló)
 • mesekönyv, ifjúsági könyv, füzet, színező színes ceruzával
 • kisméretű játék (társasjáték, építőjáték, kártya, baba, autó, ugrálókötél, labda) 
Mit nem érdemes a dobozba tenni?
 • használt, leselejtezett dolgok
 • nagyméretű játékok, amik nem férnek bele egy cipősdobozba

Ha inkább pénzzel segítené a cipősdoboz-akciót, akkor a rendtartomány adományszámlájára is elküldheti adományát.

Kedvezményezett neve: JTMR Adományszámla
Számlaszám: HU23 10702019-19014056-55200004 (CIB Bank Zrt.) 
A közleménybe kérjük, írja be: „Cipősdoboz 2021″

Áldott adventi készületet kívánunk! A megajándékozott gyerekek nevében is hálásan köszönjük cipősdobozát! 

a rendtartomány Kommunikációs Irodája,
a Gyökerek tábor szervezői,
az arlói munkatársak

Frissítve: 2021. december 06.