Dönts kreatívan

Helyszín: Art+Cinema
1074 Budapest, Erzsébet körút 39.

 

A döntés témájában meghirdetett 19. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmfesztiválra 27 országból 141 nevezés érkezett. Az előzsűri 49 filmet válogatott be a versenyprogramba, amely 7 blokkban kerül vetítésre november 6-7-én az Erzsébet körúti ART+Cinemában. A Faludi szemlék hagyományához híven a zsűri az alkotásokat a közönséggel együtt tekinti meg, és a vetítéseket követően nyilvánosan értékeli is.

A zsűri elnöke Dér András rendező, akinek a szemle első napján levetítésre kerül A kanyaron túl című filmje. A zsűri tagja lesz még Dombrovszky Linda filmrendező, tőle a 2014-ben készített Hetvenes című filmet, illetve Szekeres Csaba rendező-operatőr, akitől az Anima Formosa című filmet láthatja a közönség. A filmszemle szakmai vezetője Lázár Kovács Ákos esztéta is részt vesz a zsűri munkájában, döntésében.

A Faludia akadémia két napos versenyét immár hetedik alkalommal fotópályázat is kíséri. A szintén a döntés témájára készített 98 fotót Haris László fotográfus, az MMA rendes tagja, Pályi Zsófia fotográfus, Sopronyi Gyula fotográfus és Vékás Magdolna fotóművész és tanár értékelte. A kiválasztott fotókból készült kiállítást november 6-9-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Uránia emeletén.

A versenybe nem került filmeket a szemle napjain az ART+Cinema kistermében lehet megtekinteni. A fesztivál minden vetítése ingyenesen látogatható, részletes programja itt érhető el.

A mustra 19 éves fennállása alatt a világ összes tájáról érkeztek már kisfilmek. Célja, hogy kultúrák, vallások és nézőpontok között egy aktuális téma mentén párbeszédre és kreativitásra hívja az ifjúságot. Sok tehetséges fiatal számára jelent ez alkotási és bemutatkozási lehetőséget, a nyerteseknek pedig szakmai díjakat, médianyilvánosságot ajánl fel az intézet.

Ráhangoló: https://www.youtube.com/watch?v=U7rAXirjlDw

Részletek: http://faludiakademia.hu/?m=1&am=22

Frissítve: 2016. augusztus 08.