Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium az Evangélium és Loyolai Szent Ignác szellemi-lelki hagyatékából merítve szolgálja azokat a keresztény fiatalokat, akik nyitottak a fejlődésre és elfogadják, hogy többre születtek.

KÜLDETÉSÜNK A MÁSOKÉRT ÉLŐ EMBER NEVELÉSE!

Jezsuita_Gimnázium_3

A jezsuita nevelés a fiatalok kiegyensúlyozott és teljes fejlődését szolgálja: a spirituális, vallásos, erkölcsi, intellektuális, fizikai, érzelmi növekedést valamint az esztétikai fejlődést. A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium a személyes törődés által kívánja fejleszteni tanulóit. Azt szeretné, hogy az intézmény olyan hely legyen, ahol hisznek az emberben, törődnek vele és tisztelik; elismerik, méltányosan és igazságosan bánnak vele; ahol a közös tanulás, a sport, a művészetek és a szeretetszolgálat által mindeki megtalálja a közösséget társaival, és a megfelelő kihívást a személyes fejlődéshez.

JÉZUSHOZ VEZETJÜK diákjainkat, hogy megismerjék, szeressék és kövessék őt.

KIHÍVÁS ELÉ ÁLLÍTJUK őket, hogy kiváló tanulmányi eredményt érjenek el, képzettek legyenek, szeressenek tanulni és felébredjen bennük az egész életen át tartó tanulás vágya.

MELLETTÜK ÁLLUNK és bátorítjuk őket, hogy nyitottá váljanak a növekedésre, és így szellemileg felkészült, hívő emberekké váljanak, akik elkötelezettek a béke, az igazságosság és a szeretet szolgálatára a helyi közösség, a nemzet és az emberiség nagy családja érdekében egyaránt.

Az iskola honlapja: www.jezsu.hu

Az iskola történetéről bővebben ide kattintva olvashat.

Fenntartói közzététel a 2016-os kompetencia mérés adatairól.

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2017. március 22.