A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúrájának fejlesztése

2019. április 25.

A jezsuita rend a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúrájának fejlesztésére nyert bruttó 567 millió forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-4.1.1-15-2016-00032 sz. pályázat keretein belül. Ezen összeget a jezsuita rend a kivitelezési árak emelkedése miatt további bruttó 100 millió forinttal egészítette ki egyéb forrásból.
A projektben két olyan fejlesztés is megvalósult, amely engedélyköteles építési munkákkal járt: a Multifunkciós kreatív közösségi tér létrehozása és a Szent József épület bővítése két emelettel. Emellett újabb napelem-kapacitással is gyarapodott az intézmény, ami által csökken az energiafüggőség és így a fenntartási költség is.
A Szent József épület első új emeletén három természettudományos tanterem jött létre a hozzá szükséges szertárhelyiségekkel, laborasztalokkal és felszerelésekkel. A második új emeleten három tanterem méretű foglalkoztató, közösségi célú helyiség, az új szintekre való feljutáshoz külső lépcső, valamint belső lépcsőház került megépítésre. A labortermekhez új lépcsőjáró berendezés is rendelkezésre áll.
Az iskola folyamatos bővülésével párhuzamosan a diákság igényei is megnőttek. Mivel az intézmény nem rendelkezik aulával, és az ünnepeken eddig kényszerűen használt Fényi-terem a nagyobb összejövetelek befogadására nem alkalmas, évekkel ezelőtt felmerült már az igény egy többcélú terem kialakítására. A Multifunkcionális közösségi tér a jövőben egyrészt nagyobb iskolai rendezvények lebonyolítására szolgál, másrészt oktatási célokra is használható, ami elengedhetetlen az iskola
létszámának jelentős bővülése miatt.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Frissítve: 2019. július 19.