III. Jezsuita futás – mozdulj együtt Szent Ignáccal!

Szeptember 25-én harmadik alkalommal szervezzük meg a „jezsuita futást”, a közösségi terepfutást és gyaloglást a makkosmáriai kegytemplom és a Sodrás utcai jezsuita rendház között, lehetőséget adva a rendünk iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessenek bennünket. A Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából hirdetett jubileum évben sajátos keretet és tartalmat adunk a sportolásnak. Az esemény fél 10-kor Makkosmárián a P. Vízi Elemér SJ provinciális által bemutatott szentmisével kezdődik.

A résztvevők a táv teljesítése közben a Szent Ignác megtérésében szerepet játszó helyszínek közül az öt legfontosabbat ismerhetik meg. Az állomásokon a rend tagjainak személyes beszámolói által közelebb kerülhetnek nemcsak Szent Ignác, hanem saját életük sikereihez, kudarcaikhoz, megtérésélményükhöz, Jézus közelében megélt tapasztalatukhoz. A futás egészét a tanuló rendtagokért, valamint jezsuita hivatásokért ajánljuk fel, mindenkit arra biztatva, hogy ehhez a szándékhoz bátran hozza magával saját élethelyzetéből fakadó felajánlását is.

A résztvevők a Makkosmáriától a Sodrás utcai rendházunkig kijelölt távot két útvonalon teljesíthetik: a két csoportban – gyorsabban és lassabban – futók 12,2 kilométert, míg a gyaloglók 6,7 kilométeres távot teljesítenek. A szintkülönbség 300 méter, az út javarészt erdei ösvényen halad:

A gyaloglók útvonala
A futók útvonala

A felelős szervezés és a rendezvény jellege miatt a résztvevők számát 120 főben korlátozzuk, a gyalogló kategóriába max. 25 fő jelentkezését tudjuk fogadni, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni.

Köszönjük a nagy érdeklődést az esemény iránt, örömmel adjuk hírül, hogy elértük a létszámlimitet, további nevezéseket nem áll módunkban fogadni.

Július 10-től kezdődően egy lelki és testi edzéstervvel készülünk számotokra:  Nagy Bálint SJ gondolataival már lélekben hangolódhattok és elkezdhetitek végig járni Szent Ignác útját, kezdőknek és haladóknak szóló edzésterveinkkel pedig a testeket is formába hozhatjátok. Erre az edzéstervre az alábbi űrlap kitöltésével tudsz regisztrálni, az eseményen való részvétel nem feltétel.

Vezetéknév :*
Keresztnév :*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

A korábbi hetek felkészülési terveit és a lelki útravalót összesítve itt található: https://jezsuita.hu/iii-jezsuita-futas-2021-testi-es-lelki-felkeszules/

Ha bármilyen kérdésed van, a email-címen érhetsz el minket.

Köszönettel:
Nagy Bálint SJ és a szervezők

Te is Szent Ignác nyomába lépnél? Ismerkedj meg a jezsuita élettel, az ősztől induló Montserrat hivatástisztázó közösséggel: https://jezsuita.hu/hivatas/

 

 

 

 

 

Frissítve: 2021. szeptember 10.