Közösségi terepfutás/gyaloglás a jezsuitákkal

A magyar jezsuiták és munkatársaik, barátaik évek óta részt vesznek versenycélú futásokon. Idén saját szervezésben folytatjuk ezt a hagyományt, a rendtartományunk által meghirdetett hivatás évében azonban sajátos keretet és tartalmat adunk a sportolásnak.

Szeptember 28-án Fuss a jezsuitákkal! címmel közösségi alkalmat szervezünk, lehetőséget adva a rendünk iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessenek bennünket.

A résztvevők a Makkosmáriától a Sodrás utcai rendházunkig kijelölt kb. 9 kilométeres, bő 300 méter szintkülönbségű, javarészt erdei útvonalon hét állomással és ott a rend egyik tagjával találkoznak, mindegyikük megjelenítve a jezsuita képzés egy-egy stációját. Itt röviden bepillantást kapnak a formáció adott szakaszába. A futás egészét pedig a tanuló rendtagokért, illetve a jövendő jezsuita hivatásokért ajánljuk fel, mindenkit arra biztatva, hogy e szándékhoz tegye hozzá a saját élethelyzetéből fakadó felajánlását.

A 10 órakor kezdődő, Koronkai Zoltán SJ és Nagy Bálint SJ által bemutatott szentmisét követő futáson/gyalogláson azt tarthat velünk, aki ezen a linken regisztrál az eseményre, és befizeti a 2500 Ft/fő hozzájárulási díjat. Mivel provinciánk idén ünnepli 110. születésnapját, a résztvevők számát 110-ben korlátozzuk.

A regisztrációs díj fejében a résztvevők induláskor megkapják az esemény emblémázott technikai pólóját, a célba érkezés után pedig meghívjuk őket ebédre a Sodrás utcai rendház udvarán.
A rendezvényen való részvétel alsó korhatára 14 év, a 18 év alatti résztvevőktől írásos szülői jóváhagyást kérünk. A közösségi futás jellegéből adódóan rajtszámot és időmérést a szervezők nem biztosítanak.

A távot futva teljesítőket tervezett tempójuk alapján két csoportba osztjuk: „gyorstalpalók” (gyorsabban futók) és „fontolva haladók” (lassabban futók). A „Jézussal gyaloglók” csapat tagjai sétatempóban fognak haladni.

 • Kérjük, a regisztrációs lapon mindenki tüntesse fel, melyik csoportba jelentkezik. Az egyes csapatokhoz a szervezők külön vezetőt biztosítanak.
 • Az esemény útvonalán nem lesz központi frissítés, erről minden résztvevő maga gondoskodik.
 • A résztvevők számára a szervezők a rajt helyszínén ruhamegőrzési lehetőséget biztosítanak.
 • A leadott személyes holmikat ruhatári címkével látjuk el, és a célban adjuk vissza. A csomagokban található tárgyakért anyagi felelősséget nem vállalunk.
 • A rendezvényen mindenki a saját felelősségére indul.
 • A rendezvényre jelentkezők a regisztrációs felület kitöltésével kijelentik, hogy egészségi állapotuk megfelel a részvétel feltételének, és elfogadják, hogy a szervezők bármelyik induló egészségkárosodásáért vagy a rendezvénnyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Az esemény útvonalán a rendezők egy mentőápoló felügyeletét biztosítják.
 • A rendezők szalagokkal, irányjelző táblákkal és önkéntesekkel biztosítják az esemény útvonalát.
 • A közösségi futás/gyaloglás közforgalmú utakat is érint, melyeken a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása kötelező.
 • Az eseményre regisztrált résztvevőknek a rajtnál kapott karszalagot a futás/gyaloglás útvonalán és az ebéd alatt kötelező, az esemény emblémázott pólóját pedig az esemény gördülékeny lebonyolítása érdekében ajánlott viselniük.
 • A regisztrációs lapot minden résztvevő a valóságnak megfelelő adatokkal köteles kitölteni. A rendezvényen bármilyen járművet, kísérő autót, kerékpárt kizárólag a szervezők használhatnak.
 • Az esemény helyszínén kereskedelmi és reklámtevékenység vagy bármilyen rendezvény/más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a regisztrációt bármikor lezárják.
 • Az esemény rendezői fenntartják a jogot, hogy az eseményről és a résztvevőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik.
 • A rendezvényen készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám- és egyéb kommunikációs anyagiakban, ezért a felvételeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A rendezvényen való részvétel lemondása esetén a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. Ez esetben kérjük, jelezze távolmaradását, hogy megüresedett helyét másnak átadhassuk.
 • A regisztrációs felület kitöltése önkéntes adatközlés. A regisztráló hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a regisztráció során megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
 • A szervezők garantálják, hogy az adatokat harmadik fél számára nem adják ki.

Szervező: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya
Cím: 1085 Budapest Horánszky u. 20.
Kapcsolattartó:

Nevezni az itt elérhető linken lehet.

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2019. október 08.