George Weigel, II. János Pál amerikai életrajzírója a Párbeszéd Házában

Az amerikai katolikus közéleti személyiség első alkalommal jár Magyarországon, 2018. július 10-én, kedd este 19 órakor tartandó előadásának címe: “Az evangéliumi értékek és a nyugati társadalom”.

George Weigel (1951) jelenleg a washingtoni Ethics and Public Policy Center vezető kutatója. Húsz éve vezeti a Tertio Millenio szemináriumot Lengyelországban, így érzékeny a közép-európai nézőpontra. A First Things című ökumenikus, vallásos közéleti folyóirat állandó publicistája. A James Madison Foundation alapító elnöke, és a Victims of Communism Memorial Foundation tanácsadó testületének tagja. 17 kötet szerzője, II. János Pál életrajzírója, és nem utolsó sorban háromgyermekes édesapa. Weigel a „könnyed katolicizmus” (Catholic Lite) bírálója, mivel szerinte a liberalizált katolicizmus mindenhol haldoklik. Legutóbbi cikkében az írországi abortusz-népszavazást kommentálja.

George Weigel

A július 10-i előadás nyelve az angol (a szervezők a magyar tolmácsolást biztosítják), a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója. Az est során szó esik majd a krakkói Tercio Millenio szemináriumról és Szent II. János Pál pápa Centesimus Annus című enciklikájáról, valamint arról, hogy vajon csak kommunikációs kérdés-e, hogy az evangélium üzenete hatékonyan eljusson a mai fiatalokhoz, és hogy a kereszténység különböző formái a világon mitől virágoznak ott, ahol virágoznak.

Frissítve: 2018. július 03.