Házon kívül: a jezsuiták arlói cigánymissziós programjáról forgatott az RTL Klub stábja

A jezsuiták arlói cigánymissziós programjáról készített riportot az RTL Klub Házon kívül című műsora. A stábot a település szülötte, a program munkatársa, Bari József kalauzolta végig a falun. 

A november 2-án, kedden este adásba került riportban (13:52-től, előtte regisztrálni kell, de akár Facebokkal is be lehet lépni) bemutatták az októberben megszentelt Jelenlét Házat, láthattunk cigánytánc-oktatást, előkerültek a Szimfónia-programban kapott hangszerek, és a Várkonyi Csibészek nevű együttes tagjai is megszólaltak. Az érzékeny riportért köszönet Moskovics Judit szerkesztőnek, Reiszer Alex operatőrnek és Halász Katalin vágónak.

Jezsuita Jelenlét Arlón

A Jelenlét-program a társadalom peremére szorult, nyomortanyákon, cigánytelepeken élők felzárkózását és integrációját segítő szociális munka. A hosszútávú és sokrétű, helyi igényekre szabott módszer célja a munkanélküliségből, hiányos iskolázottságból, lakhatási szegénységből és az öröklött, tanult tehetetlenségből való kiszabadulás támogatása.

A magyar jezsuiták vállalták, hogy munkatársaikkal 2020 nyarától a Borsod megyei Arlón megvalósítói lesznek az ezt ösztönző „Felzárkózó Települések” belügyminisztériumi programjának. A közelmúltban készült el és szentelték meg a programoknak otthont adó épületet.

Kapcsolódó cikkünk: Kész az Arlói Jelenlét Ház

 

Frissítve: 2021. december 15.