Jezsuita hivatás

Vannak dolgok, amikről nehéz beszélni. Olyan kuszának és furcsának érzi magát az ember. Félelmek és örömök váltakoznak, amikor az a kérdés előkerül, hogy mi is az én élethivatásom? Mit vár tőlem az Úr? Hogyan is lehetnék boldog? Valami többre vágyom, de mégis, mi az pontosan? Miért is vagyok nyugtalan? Család, talán az egyházmegyés papság vagy szerzetesség? De normális vagyok egyáltalán, hogy ilyenek jutnak eszembe?

Hogyan találhatom meg az utam? Hogyan fedezhetem fel a hivatásomat? Érdekel a házasság, de vonz a szerzetesi élet is, hogyan juthatok el a jó döntéshez? Hogyan növekedhetek az Istennel való kapcsolatomban? Mit jelent szerzetesnek, papnak lenni? Milyen a jezsuita hivatás?

Sokkal több fiatalban merülnek fel ilyen kérdések, mint gondolnánk. Nagy lépés lehet előre, ha valakivel beszélni kezdünk erről. Ha kimondunk dolgokat, már világosabban kezdünk látni, és talán még valami értelmeset is hallhatunk egy másik embertől, aki már átment hasonló megkülönböztetésen.

Ha komolyan keresed Isten tervét az életeddel, ha kérdezni szeretnél hivatástisztázással kapcsolatban vagy a jezsuitákról, keresd bizalommal Nagy Bálint jezsuita atyát, aki 2015-től a rend hivatásgondozás felelőse. Az év során lesznek különböző, a hivatással, döntéssel kapcsolatos rendezvényeink is, ha érdekelnek, küldj emailt, és értesítünk róluk.

Elérhetőség:
Facebook: balint.nagysj
Email:
Telefon: 06-30/337-6075

Nézd meg a 2018/19-es Montserrat hivatástisztázó és jelöltév kampányvideóját!

Olvasnivaló, ha szeretnéd jobban megismerni a jezsuita hivatást:

Néhány praktikus tanácsunk, hogyan kezdd el az alapozást:

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2018. szeptember 06.