Jezsuita hivatás

Vannak dolgok, amiről nehéz beszélni. Olyan kuszának és furcsának érzi magát az ember. Félelmek és örömök váltakoznak, amikor az a kérdés előkerül, hogy mi is az én élethivatásom? Mit vár tőlem az Úr? Hogyan is lehetnék boldog? Valami többre vágyom, de mégis mi is az pontosan? Miért is vagyok nyugtalan? Család, vagy talán az egyházmegyés papság vagy szerzetesség? De normális vagyok egyáltalán, hogy ilyenek jutnak eszembe?

Hogyan találhatom meg az utam? Hogyan fedezhetem fel a hivatásomat? Érdekel a házasság, de vonz a szerzetesi élet is, hogyan juthatok el egy jó döntéshez? Hogyan növekedhetek az Istennel való kapcsolatomban? Mit jelent szerzetesnek, papnak lenni? Milyen a jezsuita hivatás?

Sokkal több fiatalban merülnek fel ilyen kérdések, mint gondolnánk. Egy nagy lépés lehet előre, ha valakivel beszélni kezdünk erről. Ha kimondunk dolgokat, már világosabban kezdünk látni és talán még valami értelmeset is hallhatunk egy másik embertől, aki már átment hasonló megkülönböztetésen.

Ha komolyan keresed Isten tervét az életeddel, ha kérdezni szeretnél hivatástisztázás kapcsán vagy a jezsuitákról, keresd bizalommal Nagy Bálint jezsuita atyát, aki 2015-től a hivatásgondozás felelőse (bemutatkozását a linkre kattintva érheted el). Az év során lesznek különböző, a hivatással, döntéssel kapcsolatos rendezvényeink is, ha érdekelnek küldj egy emailt és értesítünk róluk.

Elérhetőség:
Facebook: balint.nagysj
Email:
Telefon: 06-30/337-6075

Nézd meg a 2018/19-es Montserrat hivatástisztázó és jelöltév kampányvideóját!

Olvasnivaló, ha szeretnéd jobban megismerni a jezsuita hivatást:

Néhány praktikus tanácsunk, hogyan kezdd el az alapozást:

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2018. június 11.