Hogy vak barátaink is átélhessék a kerékpározás örömét: a Budapesti Vonósok jótékonysági koncertje

Mindenki tudja, milyen, amikor először sikerül úgy megtenni egy kört biciklivel, hogy nem esik el. Mindenki tudja milyen az, amikor biciklivel suhan, és az arcát simogatja a szél. Nem. Ezt nem tudja mindenki, milyen érzés lehet.

A vak és aliglátó embereknek ilyen élményük nem lehet. Vagy mégis? Különleges kezdeményezés indult, a Mozdulj! Kiemelten Közhasznú Egyesület révén, akik ez év augusztusában kilencedik alkalommal szerveznek látássérültek számára ötnapos tandemtúrát a Balaton körül. Mert így tandemben ők is tudnak tekerni. Miközben ép látású családtagjaikkal, barátaikkal kerékpároznak, ők is megtapasztalhatják a természeti szépséget és a szabadon száguldás semmihez sem hasonlítható élményét, amire az állandó koncentrációt igénylő mindennapi tevékenységek végzése közben nincs lehetőségük.

Rónaszéki Tamás, a jezsuiták budapesti Jézus Szíve templomának lelkes tagja emberemlékezet óta a Musica Sacra kórus vezetője és tagja a Budapesti Vonósoknak. Ebben a videóban ő hív minket, hogyan tudunk a kezdeményezés részesei lenni:

 

Vivaldi, Händel, Bach és Mozart örökérvényű művei hangzanak el a Budapesti Vonósok jótékonysági koncertjén.

Menjünk el, és ezzel támogassuk a felejthetetlen pillanatokat a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, a Csepel Kerékpár Zrt. és a Budapest Music Center produkciójával közösen!

Frissítve: 2019. június 20.