Idegenek az ajtómban? – Irodalmi pályázatot hirdet a Jezsuita Menekültszolgálat

14-22 éves korosztálynak szóló irodalmi pályázatot hirdet a Jezsuita Menekültszolgálat. Olyan, legfeljebb 20 ezer karakter terjedelmű, korábban nem publikált lírai és prózai alkotásokat várnak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a befogadás témájához. A nyertes alkotásokat pénzjutalommal díjazzák, elektronikus kiadványban publikálják, egy mű pedig megjelenhet A Szív című jezsuita magazinban. 

Az Ukrajnában zajló háború miatt a befogadás sokak számára nyert nagyon konkrét jelentést az elmúlt időszakban: voltak, akik átmenetileg a saját otthonukba fogadtak be menekülőket, mások más módokon tettek azért, hogy segítsék az érkezőket. Ugyanakkor a téma a tágabb értelemben vett befogadás, nem feltétel, hogy a beérkező alkotásokban a menekültek vagy általában a migráció bármilyen módon megjelenjen.

A zsűri tagjai:
  • Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész,
  • Tóth Marcsi író,
  • Vörös Anna író.

A legjobb alkotások beküldői pénzjutalmat nyerhetnek. A Jézus Szíve Jezsuita Templom támogatásával korcsoportonként és kategóriánként a három legjobb pályaművet a következő összegekkel díjazzák:

  1. helyezett: 40 000 Ft
  2. helyezett: 20 000 Ft
  3. helyezett: 10 000 Ft

Az öt legjobb írás beküldői pedig egy féléves előfizetést kapnak a Szív jezsuita magazinra.

A pályázatok kizárólag elektronikus úton, doc, docx formátumban lehet benyújtani; a e-mail címre 2022. június 16-ig. A nevezés jeligés, ezért a szervezők kérik, hogy magában a dokumentumban ne szerepeljen név vagy bármilyen személyes adat, csak egy jelige a bal felső sarokban.

Részletek: jmsz.hu

Frissítve: 2022. május 31.