Ifjúsági vezetőképző tréning, avagy MbJ-szeminárium SZIK-es öregdiákok számára

Számos hasonlóság volt az április első hétvégéjén megrendezett, fiataloknak szóló MbJ vezetői tréning résztvevőiben, de a legfontosabb az, hogy egykor mindannyian a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium hallgatói voltak. Április 1-én, pénteken Ulrich atya nagy örömmel köszöntötte volt diákjait a rendezvény helyszínén, a máriabesnyői lelkigyakorlatos házban.

A megérkezés és az első közös vacsora elfogyasztása után megkezdődött a munka. Az egész hétvége tematikus felépítése a vezetési kompetenciák nagy témaköreit követte. Volt szó a célkitűzésről, az önismeretről, a munkahelyi csapatról, a szolgálatról és az elmaradhatatlan ünneplés témaköréről is. Minden blokk Ulrich atya által megtartott prezentációval kezdődött, melyet egyéni és csoportos feladatok, beszélgetések követtek. A különböző szakmai háttérrel rendelkező résztvevők itt megosztották egymással tapasztalataikat, meglátásaikat, valamint a felmerülő kérdésekre válaszul tanácsokkal is szolgáltak egymásnak. 

A közösen eltöltött idő lehetőséget adott a közösség építésére, új ismeretek szerzésére, valamint a régi emlékek felidézésére, nosztalgiázásra is. 

Arról, hogy milyen volt a hétvége, mit adott számukra, és kiknek ajánlják ezt a tréninget így vélekedtek:

Az MbJ-kurzoson azt tanultam meg, hogy a vezetéstudomány és a jézusi tanítás egymást kiegészítő szemléletek.”

„Alig egy éve kezdett vállalkozásom fejlesztéséhez, jövőépítéséhez kaptam motivációt. Megtanultam a célkitűzés, az önismeret és a szeretet fontosságát, keretbe, rendszerbe tudom foglalni az eddig kissé kuszán csapongó gondolataimat.Kihagyhatatlan, köszönöm.”

„A szeminárium segített meghatározni, hogy ki vagyok és mi a célom. Erre pedig nem egyedül, hanem másokkal együtt, csapatban dolgozva jutottam.”

„Engem az fogott meg a szemináriumban, hogy a tartós, kiegyensúlyozott siker titkát tárja elénk, Isten- és emberközeli fókusszal. Ajánlom mindazoknak, akik megalapozott döntéseket szeretnének hozni.”

A program az NTP-TSZM-21-0091 pályázat keretein belül valósul meg.

Frissítve: 2022. április 11.