Ifjúsági zarándoklat Gonzága Szent Alajos nyomdokain

  • 2018. május 13., vasárnap
  • találkozás a Nyugati pályaudvaron 7.45-kor
  • lelki kísérő: Koronkai Zoltán SJ

Szeretettel hívjuk a J8 és a J16 közösségét egész napos ifjúsági zarándoklatra. Ki is az a Gonzága Szent Alajos, és miért foglalkozunk vele? – Ő egy fiatal jezsuita szent volt és idén van születésének 450. évfordulója, ez alkalommal a Szentszék jubileumi évet hirdetett. A túra célja a magyarkúti Szent Alajos kápolna, ahová Kóspallagról, Kismaroson és Verőcén keresztül érkezünk meg.

Az út során kb. 15 km-t teszünk meg gyalog, erdei ösvényeken, és vasárnapi szentmise is lesz a nap folyamán. A kényelmes túracipőről, esővédő ruházatról és a napközbeni enni-innivalóról, illetve a vonat- és buszjegyekről mindenki maga gondoskodik. Érdemes kullancsriasztót is hozni. S amit leginkább ne felejts otthon, az a nyitottságod…

Találkozás: Budapest, Nyugati pu., 7.45 kor, Kismarosig megváltott jegyekkel a Szob felé menő vonatnál (a vonat 8.09 kor indul).

A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy nagyobb létszám esetén mentesítő járatot tudjunk kérni. Az egyszerű jelentkezési lap ezen a linken érhető el. Kérjük, legkésőbb május 10-én, csütörtökön jelentkezz!

 

Frissítve: 2018. május 07.