Imádság a Szentírással

Segédanyagok biblikus imádságokhoz 

Bevezetés

A COVID sok nehézséget okozott mindnyájunk életében, de azért vannak áldásai is. Az egyik az, hogy az Inigo imaestjeink felkerültek a Youtube-ra és így a közös imádságba immár bármikor és bárhol be lehet kapcsolódni.

Imaalkalmaink a Lectio Divina ősi ima módja és az ignáci hagyomány kombinációjából, és az Inigo Zenekar közreműködésével jöttek létre. A szentírási részt egy-egy biblikus magyarázat segít elmélyíteni.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az elmúlt hónapok imaestjeinek linkjeit azzal a céllal, hogy segítsük azokat, akik a Szentírás alapján szeretnének imádkozni.

Hogyan használhatjuk ezeket a felvételeket?

  • Választhatunk imádságot a szentírási részlet alapján, vagy éppen a liturgikus év időszakaihoz kapcsolódva.
  • A biblikus bevezetőt követő vezetett imádságot követhetjük, vagy éppen a felvételt megállítva teljes csendben imádkozhatunk.
  • Ezek az anyagok hétköznapokban végezhető lelkigyakorlat forrásai is lehetnek, végig imádkozhatjuk például az Úr Jézus életének főbb eseményeit, vagy imádkozhatunk Szent Pál leveleivel (az évközi időben a szentleckékről vettük ugyanis az imaestünk szövegét).
  • Ajánljuk ezeket az anyagokat csoportoknak is. Akár úgy, hogy közösen kapcsolódnak be egy-egy imádságba, és aztán megosztást tartanak az imában tapasztaltakról, vagy egyénileg imádkoznak és a csoport találkozója során tartanak megosztást az imádságban tapasztaltakról.
  • Használjuk úgy ezeket az anyagokat, ahogy jobban segítenek minket Istenhez.

Szeretettel az Úrban:
Az Inigo csoport

Ádventi idő: 

Nagyböjt:

Húsvéti idő: 

Évközi idő:

Megjegyzés: 

A liturgia olvasmányai három éves forgó ciklusban követtkeznek: 

A év: 2019-2020

B év: 2020-2021

C év: 2021-2022

Frissítve: 2021. február 25.