Imaszándékok 2019

A Szentatya imaszándékai a 2019. évre, melyeket Imavilághálójára (Imaapostolság bízott). 

 JANUÁR

Evangelizációs: A fiatalokért

Imádkozzunk a fiatalokért, különösen a latin-amerikaiakért, hogy Mária példáját követve és az Úr hívására válaszolva hirdessék az Evangélium örömét a világnak.

 

FEBRUÁR

Egyetemes: Az emberkereskedelem áldozataiért

Imádkozzunk, hogy az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és az erőszak áldozatait jó szívvel fogadjuk be és karoljuk fel társadalmunkban.

  

MÁRCIUS

Evangelizációs: A keresztény közösségek jogainak elismeréséért

Imádkozzunk, hogy a keresztény közösségek – különösen azok, amelyek üldöztetést szenvednek –, érezzék Krisztus közelségét, és jogaikat tiszteletben tartsák.

 

ÁPRILIS

Egyetemes: A háborús övezetben dolgozó orvosokért és munkatársaikért

Imádkozzunk a háborús övezetekben dolgozó orvosokért és munkatársaikért, akik életüket kockáztatják azért, hogy mások életét megmentsék.

 

MÁJUS

Evangelizációs: Az Egyházért Afrikában

Imádkozzunk az afrikai Egyházért, hogy elkötelezett tagjain keresztül az egység kovászává váljon Afrika népei között, és a remény jele lehessen e földrész számára.

 

JÚNIUS

Evangelizációs: A papokért

Imádkozzunk, hogy a papok egyszerű és alázatos életmódjukkal elkötelezetten vállaljanak sorsközösséget a legszegényebbekkel.

  

JÚLIUS

Egyetemes: Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért

Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

  

AUGUSZTUS

Evangelizációs: A családokért

Imádkozzunk, hogy a családok imádságuk és szeretetteljes életük révén mindjobban az „igazi emberi növekedés iskoláivá” váljanak.

 

SZEPTEMBER

Egyetemes: Az óceánok védelméért

Imádkozzunk, hogy a politikusok, tudósok és közgazdászok együtt munkálkodjanak a világ tengereinek és óceánjainak megmentéséért.

 

OKTÓBER

Evangelizációs: Az Egyház missziós megújulásáért

Imádkozzunk, hogy a Szentlélek kiáradása új missziós tavaszt ébresszen az Egyházban.

 

NOVEMBER

Egyetemes: A Közel-Kelet békéjéért

Imádkozzunk, hogy a párbeszéd, az egymásra találás és a megbékélés szelleme hassa át a Közel-Keletet, ahol különböző vallási közösségek élnek együtt.

 

DECEMBER

Egyetemes: A kicsinyek jövőjéért

Imádkozzunk, hogy minden ország elkötelezett lépéseket tegyen annak érdekében, hogy a legfiatalabbak – különösen a szenvedők – jövőjét prioritásként kezeljék.

 

A 2020-as imaszándékok ezen a linken elérhetők.

Frissítve: 2019. április 01.