Imával és szeretettel Ferenc pápánk mellett

Kedves Barátaink és Rendtársaik!

adolfo_nicolasÖrömmel osztom meg P. Adolfo Nicolás, a jezsuita általános rendfőnök nyilatkozatát a pápaválasztás kapcsán.

„ Jézus Társasága nevében hálát adok Istennek az új pápa, Cardinal Jorge Mario Bergoglio SJ, megválasztásáért, ami az Egyház számára új remény útját nyitja meg.

Minden jezsuita csatlakozik testvéreink imájához és köszönjük neki azt a nagylelkűséget, amivel elfogadta az Egyház vezetésének felelősségét ebben a fontos időszakban. A Ferenc név, amint hívni fogjuk őt, megmutatja nekünk a Szentatya a szegényekhez közeli evangéliumi lelkiségét, azonosulását az egyszerű emberekkel és az Egyház megújulásért való elkötelezettségét. A legelső perctől, amint megjelent Isten népe előtt világos jelét adta egyszerűségének, alázatosságának, lelkipásztori tapasztalatának és lelki mélységének.

„Társaságunk megkülönböztető jele… a közösségvállalás… a római pápával a szeretet és szolgálat különleges kötelékével.” (Kiegészítő Szabályzat, 2. pont 2.) Mindezért osztjuk az egész Egyház örömét, és egyben kifejezzük megújított elérhetőségünket, hogy az Úr szőlőjébe küldjön bennünket a saját engedelmességi fogadalmunk szellemében, amely olyan különlegesen kapcsol bennünket a Szentatyához. (35. Általános Rendgyűlés, 1 Dec., 17. pontja)”

Kérem Barátainkat és Rendtársaimat, hogy csatlakozzunk sokak imájához:

  • Imádkozzunk Ferenc Pápáért, hogy Isten Szentlelke irányítsa és inspirálja, és hogy megkapja mindazt a segítséget, amely szükséges ahhoz, hogy az Egyházunkat bölcsen és együttérzéssel kormányozza.
  • Imádkozzunk Egyházunkért, hogy az egyszerűség és alázat útján az evangélium hirdetéséhez új erőt és új lelkületet találjon.
  • Imádkozzunk a Jezsuitákért, hogy a szegény és alázatos Jézust még közelebbről követhessük.

Forrai Tamás Gergely SJ
provinciális

 

Frissítve: 2016. július 29.