Inigo-csoport – a fiatalokért

Inigo-imaest június 8-ig tartanak 2021 első félévében:

Kedd esténként (19:00), pesti Jézus Szíve Jezsuita Templom) teret nyitunk a csöndre, az elmélyülésre és találkozásra Jézussal a vasárnapi szentleckék által. Szent Ignác-i imamód és zene kíséretében.

Bekapcsolódhattok élőben a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (1085 Budapest, Mária utca) vagy online az adventi időszakban a templom YouTube-csatornáján keresztül.

Korábbi imaestjeink visszatekinthetők ezen a linken.

Kövessetek bennünket a Facebookon, ahol naprakész információkhoz juthattok.

Isten igéje nincs megbilincselve (2Tim 2,9)

Mi az INIGO? Lelkigyakorlatokat adó csoport, jezsuitákból és Szent Ignác-i lelkiségű szerzetesnőkből, akik fiatal felnőtt társaikkal (INIGO társai) együtt szolgálnak.

Célunk: fiatalokat segíteni, hogy Istent mind jobban megismerjék és szeressék. A Vele való személyes kapcsolatból fakadóan megerősödjenek keresztény identitásukban, és elkötelezett, élő tagjai legyenek az Egyháznak.

Eszközünk: a Szent Ignác-i lelkigyakorlatok korra és helyzetre alkalmazott módon. Lelkigyakorlatokat, lelki napokat, imaalkalmakat, missziókat szervezünk.


Miért INIGO? Szent Ignácot eredetileg, baszk nevén Inigo de Loyolának hívták. Olyan fiatalember volt, aki találkozott Istennel, kereste az útját. Jézust akarta követni szegényen és egyszerűen, az embereken segítve. Egyetemen tanult, és szolgált: lelkigyakorlatokat adott, és segítette a szegényeket. Az átalakulás kora ez, a keresés ideje és felkészülés a küldetésre. Küldetésünk fiatalokhoz szól, akik Inigóhoz hasonlóan keresik Istent, a hivatásukat, és elkötelezett keresztényként szeretnének élni a mai világban.

Az INIGO-csoport tagjai: P. Koronkai Zoltán SJ, P. Hiba György SJ, Heim Kata RSCJ, Emri Dorottya és Hódsági Kristóf

Fő témáink: személyes istenkapcsolat, megkülönböztetés, útkeresés, hivatástisztázás, döntéshozatal, keresztény élet és küldetés a mai világban.

Kik INIGO társai? Fiatalok apostoli csoportja, akik élő istenkapcsolatra törekszenek, tenni szeretnének másokért: segítőként vesznek részt velünk együtt a lelkigyakorlatok adásában, imaestek szervezésében, missziókban és egyéb szolgálatainkban. Légy része a csapatnak Te is!

Elérhetőség


www.facebook.com/Inigohun
instagram.com/inigo.es.tarsai/?hl=en
https://www.youtube.com/channel/UCkVcY_QwTecNna1kVslGNQg/featured


PROGRAMJAINK ÉS SZOLGÁLATAINK:

INIGO imaest – „Uram, taníts meg minket imádkozni!” (Lk 11,1)

 

jezsuita.hu/inigo-imaest/

Hivatáskeresők miséje

Kedd esténként a 18 órai szentmisén P. Koronkai Zoltán SJ és P. Hiba György SJ felváltva szolgálnak.

J8 szentmise

 • Hordozlak – imaszolgálat
  A vasárnapi Jezsuita 8-as szentmise után önkéntesek (INIGO társai) a a Covid-helyzet miatt online várnak, hogy meghallgassák és egy héten keresztül hordozzák az imaszándékodat: facebook.com/j8.hordozlak
 • Szerzetesnő, aki meghallgat
  A Covid-helyzet miatt szünetel.

Magis – jezsuita szervezésű nemzetközi ifjúsági program fiatal felnőtteknek

A magyar jezsuita rendtartomány szervezi az európai Magist 2021. augusztus 7-15. között. Bővebb információ itt található: https://magis.jesuits.eu/magis-europe-2021-elj-at-egy-felejthetetlen-hetet
www.facebook.com/MAGISEU

https://www.facebook.com/magishungary/

INIGO lelkigyakorlatok

 • Személyesen kísért lelkigyakorlatok
  3-5-8 napos Szent Ignác-i lelkigyakorlatok fiatal felnőtteknek, hogy Istennel találkozzanak, életüket rendezzék, hivatásukat megtalálják.
 • Iskolai lelkinapok
  Középiskolák felső évfolyamainak közösen vagy egy-egy osztály számára lelkinapok, lelkigyakorlatok tartása. Témáink: imádság, hivatás, útkeresés, döntés. Ezeket az alkalmakat segítőinkkel, INIGO társaival együtt tartjuk.
 • Tanári lelkigyakorlatok
  Célunk azok segítése is, akik a fiatalok nevelésével foglalkoznak.

 

Misszió

 • Húsvéti misszió
  A húsvéti szent három nap során lelkes fiatalokkal elmegyünk egy vidéki plébániára, hogy  együtt ünnepeljük hitünk központi titkát, szolgálatunkkal széppé tegyük a liturgiát, és segítsük az egyházközség rászorultjait. A misszió révén lehetővé válik, hogy ott is lehessen liturgia, ahol egyébként erre nem volna mód.

A 2022-es húsvéti misszió résztvevőinek beszámolója ide kattintva olvasható.

 • Plébániai és iskolai misszió
  Lelkinapokat tartunk középiskolák (diákok, tanárok) és a hozzájuk kötődő plébánia hívei számára, ezzel segítve a lelki megújulást, az Istennel és egymással való kapcsolatuk mélyülését.

Szentjánosbogár közösség

2018. szeptemberétől Koronkai Zoltán lett a Szentjánosbogár közösség lelki vezetője, amely szolgálatot az Inigo csoporttal látja el.

A Pápa Imavilághálója, avagy Imaapostolság

A pápa világméretű imahálózata: 98 országban, több mint 35 millióan imádkoznak együtt azokért a kérésekért, amelyeket a pápa minden egyes hónapban megfogalmaz. A kérések az emberiség és az egyház nagy szükségleteit fogalmazzák meg.

 

Frissítve: 2022. május 06.