Inigo csoport

Mi az INIGO? Egy lelkigyakorlatokat adó csoport vagyunk, amely jezsuitákból és Szent Ignác-i lelkiségű szerzetesnőkből áll, akik fiatal felnőtt társaikkal (INIGO társai) együtt szolgálnak.

Célunk: Szent Ignác-i lelkiséget és a lelkigyakorlatokat közvetíteni korosztályra és helyzetre adaptált módon. Azaz lelkigyakorlatokat, lelki napokat, imaalkalmakat, missziókat szervezünk.

Miért INIGO? Szent Ignác eredeti, baszk neve, Inigo de Loyola volt. Egy olyan fiatalember, aki találkozott Istennel, kereste az útját. Jézust akarta követni szegényen és egyszerűen, az embereken segítve. Egyetemen tanult és szolgált: lelkigyakorlatokat adott és segítette a szegényeket. Az átalakulás kora ez, a keresés ideje és felkészülés a küldetésre.

A küldetésünk fiatalokhoz szól, akik Inigohoz hasonlóan keresik Istent, a hivatásukat, és elkötelezett keresztényként szeretnének élni a mai világban.

Az INIGO csoport tagjai: P. Koronkai Zotán SJ, Balla Erika SJC, P. Horváth Ferenc SJ. Heim Kata RSCJ

Fő témáink: személyes istenkapcsolat, megkülönböztetés, hivatástisztázás, döntéshozatal, keresztény élet és küldetés a mai világban.

Programjaink és szolgálataink:
 • Inigo imaest – avagy Istennel a hétköznapokban
  Kedd esténként  teret nyitunk a csöndre, az elmélyülésre és a találkozásra Jézussal a vasárnapi evangélium által. Szent Ignác-i imamód, zene, megosztás.
 • J8 szentmise
       Hordozlak imaszolgálat
  A vasárnapi Jezsuita 8-as szentmise után önkéntesek (INIGO társai) a templomban várnak, hogy meghallgassák és hordozzák az imaszándékodat egy héten keresztül. A sálról és a mécsesről ismerheted fel őket.
      Szerzetesnő meghallgat
  J8 szentmise után lehetőséged van, hogy imát kérj vagy/és beszélgess egy szerzetesnővel.
 • Inigo lelkigyakorlatok
      Személyesen kísért lelkigyakorlatok
  3-5-8 napos Szent Ignác-i lelkigyakorlatok fiatal felnőtteknek, hogy Istennel találkozzanak, életüket rendezzék, hivatásukat megtalálják.
      Iskolai lelkinapok
  Középiskolák felső évfolyamainak közösen vagy egy-egy osztály számára lelkinapok, lelkigyakorlatok tartása. Témáink: imádság, hivatás, útkeresés, döntés. Ezeket az alkalmakat segítőinkkel, “INIGO társaival” együtt tartjuk.
      Tanári lelkigyakrolatok
  Célunk azok segítése is, akik a fiatalok nevelésével foglalkoznak.
 • Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium lelkészsége
  Horváth Ferenc SJ kollégiumi lelkész munkáját az INIGO csoport segíti.
 • Misszió
 •     Húsvéti misszió
  A húsvéti szent három nap során lelkes fiatalokkal együtt elmegyünk egy vidéki plébániára, hogy  együtt ünnepeljük hitünk központi titkát, szolgálatunkkal széppé tegyük a liturgiát, és segítsük a plébánia rászorultjait. A misszió révén lehetővé válik, hogy ott is lehessen liturgia, ahol egyébként nem lenne.
      Plébániai és iskolai misszió
  Lelki napokat tartunk középiskolák (diákok, tanárok) és a hozzá kötődő plébánia hívei számára, ezzel segítve a lelki megújulást, az Istennel és egymással való kapcsolatuk mélyülését.
 • A Pápa Imavilághálója, avagy Imaapostolság
  A pápa világméretű imahálózata: 98 országban, több mint 35 millióan imádkoznak együtt azokért a kérésekért, amelyeket a pápa minden egyes hónapban megfogalmaz. Ezek a kérések az emberiség és egy egyház nagy szükségleteit fogalmazzák meg.

Inigo társai: fiatalok, akik társaink a különböző szolgálatainkban
Elérhetőség:

Légy része a csapatnak Te is!

 

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2018. május 14.