Inigo imaest – avagy Istennel a hétköznapokban

Kedd esténkénti imaestek október 3-tól folytatódnak Inigo imaest névvel a Párbeszéd Házában.

Teret nyitunk a csöndre, az elmélyülésre és a találkozásra Jézussal a vasárnapi evangélium által. Szent Ignác-i imamód, zene, megosztás.

Hogyan imádkozunk? Egy alkalom menete:

  • Istenre hangoló zene
  • Megérkezés a csendbe
  • Vasárnapi evangélium
  • Biblikus magyarázat
  • Személyes reflexió
  • Vezetett szemlélődés
  • Megosztás (kiscsoportban)
  • Áldás

Helyszín:  Párbeszéd Háza, Díszterem 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Időpont: keddenként (október 3-tól) 19.00-20.00.

  • 3., okt. 10., okt.17., okt. 24., okt. 31., nov. 7., nov. 14., nov. 21.
  • 28., dec.5., dec.12., dec.19. (Adventi alkalmak – Meghívott személy tartja az elmélkedést.)

A hónap első keddjén szentségimádás is része az imának.

Imaestünk a szentírás imádkozásának ősi módja, azaz a Lectio Divina valamint a Szent Ignác-i imamód hagyományaiból született. Ezelőtt Sodrás imaestnek neveztük.

Az INIGO csoport hívja és várja a fiatal felnőtteket!

Az imaest résztvevőinek tapasztalatai:

„Sokszor elveszem a mindennapok sodrásában. Folyton sietek. Nem állok meg csodálni a tájat, olvasni a Szentírást vagy csendben imádkozni. De az imaest segített. Nagyon jó, hogy vezetett imával olvasom a Bibliát és csendes imádságban beszélgetek az Úrral. Lelassítok Isten előtt.”

„Tényleg rengeteget ad! Nagy gyümölcse az egésznek, hogy nem ér készületlenül a vasárnapi evangélium, hiszen addigra egy gondolatot belőle már magamévá tettem és sokkal könnyebb odafigyelni, megérkezni vasárnap is!”

„Személyes tapasztalatom, hogy ez az imamód hatékonyan segít a mind élőbb Istenkapcsolat felé. Teret nyit Isten jelenlétére, igéje életre kel bennem, segít szabadulni a problémamegoldás központú kérések mantrázásából. A találkozás örömére és szabadságára nyit végtelen horizontot. Folytatásra ösztönöz. 😉 Élet van az ilyen találkozásokban és kezdenek olyan helyek is élettel megtelni, ahol száraz voltam. Szóval Nálam el és beengedést idéz elő. Mellesleg azt gyanítom, hogy egy ilyen élő kapcsolatban tartós bármilyen gyógyulás is, tisztulhatnak a vágyak és célok, az Ő jelenléte megszólít, felébreszt, látható, hallható, a közepén pedig a nehéz is kimondható…. A lényeg, hogy feltárulhat Isten gazdagsága.:) Még kicsit új és bénázok, de nagyon élvezem.”

„A kedd esték a nyugalom és békesség estéi, Jézussal való meghitt együttlét! Szeretem! Hálás vagyok Istennek a szolgálatotokért!:)”

Fotó: Pozsgay Benedek

Frissítve: 2017. november 08.