INIGO IMAEST

„Isten igéje nincs megbilincselve” (2Tim 2,9)

Inigo-imaest Nagyböjtig:

Kedd esténként (18:15), pesti Jézus Szíve Jezsuita Templom) teret nyitunk a csöndre, az elmélyülésre és találkozásra Jézussal a vasárnapi szentleckék által. Szent Ignác-i imamód és zene kíséretében.

Bekapcsolódhattok élőben a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (1085 Budapest, Mária utca) vagy online a templom YouTube csatornáján keresztül.

Korábbi imaestjeink visszatekinthetők ezen a linken.

Kövessetek bennünket a Facebookon, ahol naprakész információkhoz juthattok.

Isten igéje nincs megbilincselve” (2Tim 2,9)

Hogyan imádkozunk? Egy alkalom menete:

  • Istenre hangoló zene
  • Megérkezés a csendbe
  • Vasárnapi szentlecke
  • Biblikus magyarázat
  • Vezetett ima vagy szentségimádás (kéthetente)
  • Személyes reflexió
  • Áldás
  • Ének

Helyszín: Jézus Szíve Jezsuita Templom, 1085 Budapest, Mária utca. (Térkép)

Időpont: keddenként 18:15-19:00

Imaestünk a Szentírás imádkozásának ősi módja, azaz a Lectio Divina, valamint a Szent Ignác-i imamód hagyományaiból született.

Részletek az imaestről ezen a linken.

Az INIGO-csoport hívja és várja a fiatal felnőtteket!

Az imaest résztvevőinek tapasztalatai:

„Az Inigo-imaest számomra egyik legfontosabb része a tanítás, a Szentírás-magyarázat és az ezzel kapcsolatos impulzusok adása. Ez az, ami más imaalkalmakból nekem hiányzott. Az imaest akkor is nagy segítség, amikor saját imaéletemben elakadok: tudom, hogy van a héten egy biztos pont, amikor egy órát odaadok Istennek, és ebből a hét többi napján is töltekezhetek.

„Az Inigo-imaest biztos pont a hétköznapjaimban. Az elmúlt időben az imaest rendszerességének köszönhetően mély imaélményekkel gazdagodtam. Szigorúan járok minden alkalomra, mert ez segít abban, hogy kicsit hozzákössem az életemet az Úrhoz. Nem alakul mindig úgy az ima, ahogy szeretném, elvárnám vagy jólesne. De hétről hétre gyakorlom, úgy, ahogy vagyok, akkor is, ha nem megy; ezeket az élményeket is próbáljam meg odaadni az Úrnak. Tanulok eltelni türelemmel, figyelemmel. Nagyon szép élmények ezek.  Felemelik a hétköznapjaimat.”

„Az Inigo-imaestek nekem megtérésem és hitbéli fejlődésem első állomását jelentik. Amikor egy nehéz élethelyzetben, egy lelki megrázkódtatás után az Úr a Mária utcába, a Jézus Szíve Jezsuita Templomba vezetett, az INIGO Társai csodálatos éneke és gyertyafényei marasztaltak e gyönyörűséges Szent Helyen. Ezen imaestek segítenek a mai napig mélyen megélni hitemet és imádkozni és igazán hálát.”

Frissítve: 2021. április 13.