Itt hallható a Szent Ignác-musical összes dala!

Június 28-án egy napra birtokba vettük az Erkel Színházat. A miskolci jezsuita gimnázium Magis Kórusa Herpainé Velkey Klára rendező vezetésével már kora reggeltől próbált a Szent Ignácról készült musical esti díszbemutatójára. Nagy erőkkel zajlott a hang- és fénybeállítás, tévéstábok, fotósok jöttek-mentek, fél hattól pedig a Vizy Márton-Tóth Dávid Ágoston szerzőpáros, valamint Vízi Elemér SJ tartományfőnök és Kajtor Domonkos SJ, a musical jezsuita felelőse részvételével sajtóbeszélgetést tartottunk.

Hét órakor a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 120 fős Magis Kórusának tagjaiból álló diáktársulat belekezdett, és bő három órára elvarázsolta a közel 1800 fős közönséget. Mint a 15 állomásos turné eddigi valamennyi előadásán, a jelenlévők ezúttal is nagyon együtt éltek a darabbal, s a végén előadók és nézők alighanem maradandó élménnyel távozhattak.

Köszönjük a helyszínt Ókovács Szilveszter főigazgatónak, a több hónapos közös előkészítő munkát kollégáinak, különösen is Wendler Baross Juditnak, és mindenki másnak hálásak vagyunk, aki így vagy úgy támogatta a produkciót.

Aki pedig meg szeretné hallgatni a dalokat, az alábbi linken – mások mellett az Ignác-musical nagy barátja, Dolhai Attila előadásában az alábbi linken megteheti:

A musical vendégkönyve pedig ezen a linken olvasható, tele a darabot méltató nézői hozzászólással.

Képgalériánk fotóit Pásztor Péter készítette.

Frissítve: 2022. július 04.