IV. Jezsuita futás – lelkigyakorlatos gyorstalpaló

Október 1-jén negyedik alkalommal szervezzük meg közösségi terepfutásunkat és gyaloglásunkat a makkosmáriai kegytemplom és a Sodrás utcai jezsuita rendház között, lehetőséget adva a rendünk iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessenek bennünket. Idén a Szent Ignác-i lelkigyakorlat főbb témái adnak keretet és tartalmat a sportolásnak. Az esemény fél 10-kor szentmisével kezdődik Makkosmárián.

A résztvevők a Makkosmária-Sodrás utcai rendház közti táv teljesítése közben négy állomáson ismerhetik meg a harmincnapos Szent Ignác-i lelkigyakorlat négy pillérét: 

  1. megtérés, bűnbánat,
  2. Krisztus követése és választás,
  3. megfeszített Krisztus,
  4. feltámadt Krisztus.

Az állomásokon a rend tagjainak személyes beszámolói révén közelebb kerülhetnek nemcsak az ignáci spiritualitáshoz, hanem saját életükhöz, Jézus közelében megélt tapasztalatukhoz. A futás egészét a tanuló rendtagokért, valamint jezsuita hivatásokért ajánljuk fel, mindenkit arra biztatva, hogy ehhez a szándékhoz hozza magával saját élethelyzetéből fakadó felajánlását is.

A futás végeztével a Sodrás utcai jezsuita rendház kertjében minden résztvevőt szeretettel várunk bográcsozásra, beszélgetésre és a programot lezáró reflexióra.

A jezsuita futás nem verseny, hanem közösségi esemény, ezért csapatban, együtt futunk. Az elmúlt évhez képest a távok változatlanok, de a hosszabb távra vállalkozókat három tempóban indítjuk, és újdonságként a rövidebb távon is lehet majd futni:

  1. hosszútávfutás (12,2 km) – 4 perc/km tempóval,
  2. hosszútávfutás (12,2 km) – 5 perc/km tempóval,
  3. hosszútávfutás (12,2 km) – 7 perc/km tempóval,
  4. rövidtávfutás (6,7 km) – 6-7 perc/km tempóval,
  5. gyaloglás (6,7 km).

A szintkülönbség 300 méter, az út javarészt erdei ösvényen halad:

A gyaloglók útvonalának térképe
A futók útvonalának térképe

A hosszútávfutás útvonala ide kattintva megtekinthető és letölthető gpx formátumban.

A futás költségei:

A futáson való részvétel költségeinek (szervezés, póló, ebéd, stb.) fedezésére alapesetben az önköltségnél is alacsonyabb, 4000 Ft hozzájárulást kérünk. Akinek módjában áll, köszönjük, ha ennél nagyobb összeggel (6000/8000/10 000/12 000 Ft-tal) támogatja a rendezvényt, hogy anyagi okokból senkinek se kelljen távol maradnia.

Regisztráció:

A felelős szervezés és a rendezvény jellege miatt a résztvevők számát 120 főben korlátozzuk, a gyalogló kategóriába legfeljebb 25 fő jelentkezését tudjuk fogadni, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni.

JELENTKEZÉS EZEN A LINKEN

Az új online nevezési rendszerben először mindenkinek egyénileg regisztrálni kell, hogy létrejöjjön egy saját felhasználó fiók. Utána lehet a futásra nevezni, melyet a hozzájárulás összegének kiválasztásával kell indítani. Kérjük, ezzel párhuzamosan az összeg kifizetését bankkártyával, a nevezés így lesz érvényes.

Felkészülés:

Július 23-tól kezdődően kéthetente ötalkalmas lelki és testi edzéstervvel készülünk: jezsuiták gondolataival lélekben lehet hangolódni az eseményre, kezdőknek és haladóknak szóló edzésterveinkkel pedig a test is formába hozható. Erre az edzéstervre az alábbi űrlap kitöltésével lehet regisztrálni, az eseményen való részvétel nem feltétel:

Az ötalkalmas lelki és testi edzésterv itt elérhető.

Kérdés esetén a  email-címen készséggel állunk rendelkezésre.

Köszönettel:

Nagy Bálint SJ és a szervezők


Te is Szent Ignác nyomába lépnél? Ismerkedj meg a jezsuita élettel, az ősztől induló Montserrat hivatástisztázó közösséggel: https://jezsuita.hu/hivatas/

Frissítve: 2022. szeptember 13.