IV. Jezsuita futás – Utolsó információk a futás előtt

Kedves Résztvevők!

Nagy várakozással készülünk az eseményre, bízunk a kellemes és napos időben, de az eső sem állhat utunkba, az eseményt rossz időben is megtartjuk!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden praktikus információt, amit a szombati nappal kapcsolatban tudnod kell. Kérünk, hogy olvasd el figyelmesen, és a leírtaknak megfelelően készülj.

Program:

8.30–9.15 Érkezés és regisztráció: A budakeszi római katolikus templomtól jezsuita kisbuszok segítenek a feljutásban Makkosmáriára, a szentmise és a rajt helyszínére. Keresd munkatársainkat a regisztrációs asztaloknál.

9.30–10.30 Szentmise: bemutatja Vízi Elemér SJ tartományfőnök, zenei szolgálatot végez az Inigo együttes. A mise énekei ITT letölthetők. 

10.30–11.00 Bemelegítés és jezsuita áldás

11.00 órától RAJT kategóriánként: először a hosszútávfutók gyorsabb, illetve lassabb tempójú csoportjai, majd a rövidtávfutók, végül a gyaloglás kategóriában nevezők indulnak.

Az ebéd (bográcsgulyás) várhatóan 13.00 órakor kezdődik a Sodrás utcában, ezt követően meglepetésprogrammal készülünk.

Fontos tudnivalók:

  • Makkosmárián a regisztrációra CSAK a miséig, tehát 9.30-ig van lehetőség, alatta és utána már NINCS. Kérünk, hogy ehhez igazítsd az érkezésed.
  • A rajt előtt átöltözésre egy férfi- és egy női sátor áll rendelkezésre a templomkertben, ahol WC és vízvételi lehetőség is van. A célban szintén lesz lehetőség átöltözésre, de zuhanyzásra nem.
  • Csomagmegőrzési lehetőséget biztosítunk Makkosmárián: azokat a csomagokat, amelyekre a futásnál nincs szükséged, lehetőséged lesz leadni, majd a célban, a Sodrás utcában átvenni.
  • A hosszútávfutók távja 12,2 km – frissítésre (víz, müzli) két alkalommal lesz lehetőség, a 2. és a 6. km-nél. Akinek ez kevés lenne, kérjük, maga gondoskodjon további frissítésről. 
  • A rövidtávfutók és a gyaloglók távja 6,7 km – kérjük, inni- és akinek szükséges, ennivalóról mindenki maga gondoskodjon.
  • A futás és gyaloglás is közösségi, vagyis együtt, egy csoportban, lehetőség szerint közösen haladunk. Az útvonalakon 4 állomás lesz (itt mindenképpen bevárjuk egymást), az állomásoknál megállunk, rövid impulzusokat, „feladatokat” kapunk a következő állomásig.
  • Teremtésvédelmi szempontból is kiemelten kérjük, hogy aki csak tud, hozzon magával az ebédhez tányért, kanalat és poharat. Kérjük, a futók a frissítéshez hozzanak softkulacsot vagy futópoharat.
  • Kérjük, a regisztrációnál kapott karszalagot vegye fel mindenki, innen tudjuk, hogy ki tartozik közénk, továbbá ezzel léphettek be a Sodrás utcai rendházba. 
  • Örömmel fogadnánk, ha a közösségi összetartozás jeleként a kapott pólót már a mise előtt felvennéd, majd ebben futnál, gyalogolnál.

Amennyiben még van olyan kérdésed, amire nem kaptál választ, kérünk, írj a e-mail címre. A korábbi hetek testi és lelki felkészülési anyagai elérhetők a https://jezsuita.hu/iv-jezsuita-futas-2022-testi-es-lelki-felkeszules/ oldalon.

Holnap találkozunk!

Nagy Bálint SJ és a jezsuita futás szervezői

Frissítve: 2022. október 04.