Jálics Ferenc SJ: Szemlélődő lelkigyakorlat

Jálics Ferenc talán legismertebb könyve, a Szemlélődő lelkigyakorlat. Bevezetés a szemlélődő életmódba és a Jézus-imába a Korda Kiadónál már több kiadást megért. Lelkiség sorozatunkban most új külsővel jelenik meg.

jalics_szemlelodo_lelkigyakorlatSok ember a lelke mélyén vágyódik, kutat Isten után. Keresi a lehetőleg egyszerű, spontán és közvetlen kapcsolatot Istennel. A szerző sokéves lelkigyakorlat-vezető munkájának személyes tapasztalatát adja közre ebben a könyvben. Tíz egységben, lépésről lépésre vezet Isten valóságának, jelenlétének közvetlen tapasztalatához. Ez a gyakorlati kézikönyv bevezető lehet egy zárt lelkigyakorlathoz, amikor egy időre csendben visszavonulunk, de alkalmas „hétköznapi lelkigyakorlat” végzéséhez is.

Jálics Ferenc 1927-ben született Budapesten. A jezsuita rend tagja. Évekig tanított dogmatikát és fundamentális teológiát Argentínában. 1963-tól kísér folyamatosan lelkigyakorlatokat, először Argentínában, később az Amerikai Egyesült Államokban, 1978-tól Németországban. Jelenleg Griesben (Oberfrank) él.

További információ itt található.

Frissítve: 2016. július 28.