Jezsuita 8 – 2016. november 20. infók

2016. november 20-án a Jezsuita 8-ason:

  • misézik: Nagy Bálint
  • zenei szolgálatot ad: Imperfectum
  • gyóntat: Forrai Tamás
  • szerzetesnő aki meghallgat: Halmi Krisztina SJC

Elmélkedés a Sodrás teamtől az evangéliumhoz:

j8_jezsuita_mise_vasarnap_imaAbban az időben, amikor Jézust keresztre feszítették, a nép bámészkodott, a főtanács tagjai pedig gúnyolódtak: „Másokat megszabadított – mondták –, most szabadítsa meg önmagát, ha ő a Messiás, az Isten választottja.”
Gúnyt űztek belőle a katonák is, odamentek és ecettel kínálták: „Ha te vagy a zsidók királya, szabadítsd meg magadat!” – mondták.

Felirat is volt a feje fölött: Ez a zsidók királya.  Az egyik fölfeszített gonosztevő káromolta: „Nem te vagy a Messiás? Szabadítsd meg hát magadat és minket is.” A másik rászólt: „Nem félsz az Istentől? Hisz te is ugyanazt a büntetést szenveded. Mi legalább tetteink méltó büntetését kapjuk. De ez semmi rosszat sem tett.” Aztán hozzá fordult: „Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor országodba érkezel.”

Ő ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.”

Lk 23,35-43


Reflexiós kérdések:
Ha a “király” szót hallod, mi jut eszedbe? Mátyás az igazságos? Vagy egy miniszterelnök? Meg tudsz bízni egy királyban? Milyen a viszonyod a hatalomhoz? Krisztust milyennek látod, mint királyt? Hogyan éreznéd magad az Ő országában?

A jezsuita 8-as facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/510955942343300/?fref=ts

Frissítve: 2016. november 17.