Jezsuita 8 – 2016. november 27. infók

2016. november 27-én a Jezsuita 8-ason:

  • misézik: Forrai Tamás
  • zenei szolgálatot ad: SZIK zenekar
  • gyóntat:
  • szerzetesnő aki meghallgat: Mézinger Gabriella SJC

Elmélkedés a Sodrás teamtől az evangéliumhoz:

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Amikor az Emberfia eljön, ugyanaz történik, mint Noé napjaiban. A vízözön előtti napokban az emberek ettek, ittak, nősültek és férjhez mentek – egészen addig a napig, amikor Noé beszállt a bárkába. Semmit sem sejtettek mindaddig, míg be nem következett a katasztrófa, és a víz el nem sodorta mindannyiukat.

Így lesz ez akkor is, amikor az Emberfia eljön. Ha akkor ketten lesznek kint a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Ha két asszony őröl a malmával, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják.

j8_nov_27Virrasszatok tehát, mert nem tudhatjátok, mely napon jön el a ti Uratok! Mert nyilvánvaló, hogy ha a ház gazdája tudná, hogy melyik órában jön a tolvaj, fenn virrasztana, és nem hagyná, hogy betörjenek a házba. Legyetek tehát ti is készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amikor nem is gondoljátok.”

Mt 24,37-44

Reflexiós kérdések: Mit jelent számodra az, hogy készen vagy? Felkészültél mindenre, vagy elkészültél arra, hogy nyitottan fogadod Isten terveit?

A jezsuita 8-as facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/510955942343300/?fref=ts

Frissítve: 2016. november 23.