Jezsuita 8 – 2016. november 6. infók

2016. november 6-án jezsuita 8-ason:

  • misézik: Sajgó Szabolcs SJ
  • zenei szolgálatot ad: Szentjánosbogarak
  • szerzetesnő aki meghallgat: Heim Katalin RSCJ

Elmélkedés a Sodrás teamtől az evangéliumhoz:

jezsuita_nyolcas_sjAbban az időben odajárultak Jézushoz néhányan a szadduceusok közül, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték tőle:
„Mester! Mózes meghagyta nekünk: Ha valakinek meghal a testvére, és asszonyt hagy maga után, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének.

Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. Az asszonyt elvette a második, aztán a harmadik, majd sorra mind a hét. De mind úgy halt meg, hogy nem maradt utód utána. Végül az asszony is meghalt. A feltámadáskor vajon kié lesz az asszony? Hisz mind a hétnek felesége volt.”

Jézus ezt válaszolta nekik: „A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak. Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él.”

Lk 20,27-38

Reflexiós kérdések: Volt-e már a saját életedben valamiféle feltámadás-tapasztalatod (amikor egy reménytelennek látszó helyzet után visszatekintve észreveszed, hogy az élet erősebb a sötétségnél, a kudarcnál)?

A jezsuita 8-as facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/510955942343300/?fref=ts

Frissítve: 2016. november 15.