Jezsuita 8 – 2016. október 16. infók

Október 16-án a jezsuita 8-ason:

  • misézik: Forrai Tamás SJ
  • prédikál: Alois testvér lesz a szónok!
  • zenei szolgálatot: Taize
  • gyóntat: Sajgó Szabolcs és Horváth Árpád
  • szerzetesnő aki meghallgat: Halmi Krisztina SJC

Elmélkedés az INIGO teamtől az evangéliumhoz:

jezsuita_8-as_oktober16Abban az időben példabeszédet mondott Jézus arról, hogy szüntelenül kell imádkozni és nem szabad belefáradni. Így szólt: “Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.«

A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: »Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.«”

Az Úr így szólt: “Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?”
Lk 18,1-8

Reflexiós kérdések: Ha nagyon fontos a számodra egy dolog, mennyire vagy kitartó abban, hogy elérd? Tudsz küzdeni? Tudsz-e imádkozni a céljaidért, vágyaidért? Az imában mennyire vagy kitartó? Volt-e már olyan tapasztalatod, amikor sikerült “kiimádkozni” valamit? Ez mit mond Istenről a számodra?

A jezsuita 8-as facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/510955942343300/?fref=ts

Frissítve: 2016. október 19.