Jezsuita hivatás

 

Vannak dolgok, amiről nehéz beszélni. Olyan kuszának és furcsának érzi magát az ember. Félelmek és örömök váltakoznak, amikor az a kérdés előkerül, hogy mi is az én élethivatásom? Mit vár tőlem az Úr? Hogyan is lehetnék boldog? Valami többre vágyom, de mégis mi is az pontosan? Miért is vagyok nyugtalan? Család, vagy talán az egyházmegyés papság vagy szerzetesség? De normális vagyok egyáltalán, hogy ilyenek jutnak eszembe?

Hogyan találhatom meg az utam? Hogyan fedezhetem fel a hivatásomat? Érdekel a házasság, de vonz a szerzetesi élet is, hogyan juthatok el egy jó döntéshez? Hogyan növekedhetek az Istennel való kapcsolatomban? Mit jelent szerzetesnek, papnak lenni? Milyen a jezsuita hivatás?

Sokkal több fiatalban merülnek fel ilyen kérdések, mint gondolnánk. Egy nagy lépés lehet előre, ha valakivel beszélni kezdünk erről. Ha kimondunk dolgokat, már világosabban kezdünk látni és talán még valami értelmeset is hallhatunk egy másik embertől, aki már átment hasonló megkülönböztetésen.

Ha komolyan keresed Isten tervét az életeddel, ha kérdezni szeretnél hivatástisztázás kapcsán vagy a jezsuitákról, keresd bizalommal Nagy Bálint jezsuita atyát, aki 2015-től a hivatásgondozás felelőse. Az év során lesznek különböző, a hivatással, döntéssel kapcsolatos rendezvényeink is, ha érdekelnek küldj egy emailt és értesítünk róluk.

Elérhetőség:
Facebook: balint.nagysj
Email:
Telefon: 06-30/337-6075

A hivatásgondozó bemutatkozik

“Nagy Bálint, jezsuita pap vagyok, 1997-ben léptem be a Jézus Társaságába. Szerzetesi képzésünk egészen különböző gyakorlatokból áll, amelyekben elöljáróim új és új helyekre és helyzetekbe küldtek, hogy próbára tegyem önmagam, vajon megtalálom-e Istent és az otthonomat Benne? Vagy még jobb lenne ezt úgy kifejezni, hogy vajon engedem-e, hogy Ő megtaláljon engem? Vágyom-e Rá? Ha most ránéztek saját életetekre, talán Nektek is van tapasztalatotok arról, amikor közel éreztétek magatokhoz az Urat. Ha akartok, kérlek meséljetek majd… Úgy örülnék, ha el tudnánk időzni itt Nála és arra tartani, amerre Ő hív, és nem azokat a hangokat erősíteni magunkban, amelyek eltávolítanak Tőle, és félelmeinkbe zárnak. Kérem az Urat ezért és Értetek.”

Néhány praktikus tanácsunk, kezdd el az alapozást:

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2017. május 17.