Jezsuita jótékonysági kezdeményezés a koronavírus-járvány idején

Kedves Barátaink!

A koronavírus által terhelt időszakban a magyar jezsuita rendtartomány művei a megváltozott körülményekhez igazodva, továbbra is lelkiismeretesen végzik feladataikat. Az új helyzet azonban új kihívások elé állította őket is, így többüknél nem várt kiadások merültek fel. Összegyűjtöttünk most egy listát, jelezve, hol van szükség azonnali segítségre.

Köszönjük Önöknek, ha lehetőségeikhez mérten támogatják a Jézus Szíve-templom, a Jezsuita Roma Szakkollégium vagy a Jezsuita Menekültszolgálat missziós tevékenységét!

Hálásan köszönjük az eddig küldött adományokat!

András Attila SJ, ökonómus

Jézus Szíve Jezsuita templom – AutoMáté helyett Templomegere

A Jézus Szíve Jezsuita Templom perselybevétele egytizedére esett vissza, kiadásai viszont csak a kétharmadára csökkentek. Köszönjük, ha lehetőségéhez mérten továbbra is támogatja a templom munkáját, hiszen az online szentmise-közvetítések, a lelkipásztori, templomi és irodai ügyelet, illetve a takaréklángon üzemelő épület fenntartása továbbra is milliós tételt jelentenek havonta. Otthonról online, bankkártyával néhány kattintással tud adományozni ezen a linken (ugyanitt havi rendszeres összeg beállítására is van lehetőség).


Jezsuita Roma Szakkollégium – Segítség a mindennapokhoz

Hallgatóink, munkatársaink és a körülöttünk élők védelmében a Jezsuita Roma Szakkollégium is úgy határozott, hogy hazaküldi hallgatóit. Elővigyázatosságból, felelősségtudatból döntöttek így.

Sejtették, hogy a diákok közül sokaknak mérhetetlen kihívást fog okozni az otthoni izoláció. Tizennégy hallgatójuk jelenleg mostoha körülmények között küzd a mindennapokért, otthon szinte lehetetlen megteremteni a hatékony távtanulás feltételeit.

Visszatérve családjukhoz, kényszerűségből feladva diákmunkájukat, jelentős bevételektől estek el, így kihívást jelent a mindennapi betevő előteremtése, a tisztálkodási szerek és gyógyszerek beszerzése, a fűtött szoba biztosítása. Sokuknak kisebb testvérekről, beteg szülőkről és nagyszülőkről is gondoskodni kell – hirtelen családfenntartókká váltak. Jelen helyzetben azonban nem tudnak alkalmi munkát sem vállalni: a diákokat a legkevésbé sem foglalkoztatják, a többek megélhetését is biztosító zenei programokat és fellépéseket sorra mondták vissza.

Nekik szeretnénk ebben a nehéz helyzetben anyagi segítséget nyújtani. Az adjukössze.hu felületén április 24-ig online, bankkártyával támogathatják a hallgatók mindennapjait,

Ezt követően vagy ezzel párhuzamosan átutalással is támogathatják kampányukat a Jézus Társasága Alapítványnak a Jezsuita Roma Szakkollégium segítésére létrehozott 10702019-18064333-52700000 (CIB Bank Zrt.) számú bankszámlaszámán.


Jezsuita Menekültszolgálat – Hogy legyen hol otthon maradni!

„Hogy legyen hol otthon maradni!” telefonos adománygyűjtő kampányunkkal június 30-ig a Jezsuita Menekültszolgálat munkáját segíthetik, s közvetlenül járulhatnak hozzá, hogy a támogatásukban Magyarországon élő menekültek megélhetése a krízishelyzetben is biztosított legyen.

Az ő munkájuk, lakhatásuk most fokozottan veszélyben van: kérjük, segítsen, hogy ebben a bizonytalan időszakban is legyenek képesek fizetni a lakbért vagy a számlákat, és ne okozzon gondot számukra az alapvető élelmiszerek beszerzése.

Nincs más dolga, mint tárcsázni bármilyen készülékről a 13600-as számot, majd megadni a 07-es kódot. SMS-ben a 07-es számot üzenetként beírva kell elküldeni a 13600-as számra. Egyetlen hívás vagy SMS egységesen 500 Ft támogatást ér! Segítse Ön is a megélhetésüket! Segítsen, hogy ők is otthon maradhassanak! (#maradjotthon)

A telefonos adománygyűjtés mellett átutalással is támogathatják kampányukat a Jézus Társasága Alapítványnak a menekültszolgálat segítésére létrehozott 10702019-18064333-52900004 (CIB Bank Zrt.) számú bankszámlaszámán.


Szentjánosbogár: segíts, hogy őrizhessük a fényt!

Támogassuk a Szentjánosbogár-közösséget, hogy a járvány idején is lehessenek (online) lámpástöltő programjaik, és a jövő évben ismét táborozhassanak együtt. Részletek és támogatási lehetőség az Adjukössze.hu felületen.


A járvány ideje alatt a Jézus Társasága Alapítványon keresztül tudunk adományokat fogadni a JTA Barátaink, 11100104-18064333-12000007 (CIB Bank Zrt.) számú számlaszámon.

Május 20-ig személyi jövedelemadójáról is rendelkezhet. Támogassa Ön is küldetésünket azzal, hogy a magyarországi jezsuiták alapítványa, a Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezik! Adószám: 18064333-2-42

Frissítve: 2020. április 14.