Jezsuita Levelek 2018. július 3.

“Úton lenni növekedést, folyamatot jelent. Lelkiségünk sajátos elemeként a latin magis szó találóan utal rá: a jobb, nagyobb mérték értelmében keresi a növekedést, és egyben a középfok használatával megőrzi és nyitva hagyja a folyamatot. Ezt az úton-létet kívánja tükrözni új kiadványunk” – írja beköszöntőjében Vízi Elemér SJ provinciális a M.I.N.D. első oldalán. Júliustól havi rendszerességgel jelentkező hírlevelünkben szeretettel ajánljunk figyelmébe az új kiadvány mellett rendtartományunk aktuális híreit, és bízunk benne, hogy július 31-én, kedden, Szent Ignác napján együtt ünnepelhetünk a pesti Jézus Szíve templomunkban.

 

Új kiadvánnyal jelentkeztek a magyar jezsuiták

A M.I.N.D. című nagyalakú, negyven oldalas füzet a 450 évvel ezelőtt született Gonzága Szent Alajos ünnepén jelent meg. Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére – M.I.N.D. Ahogy nevével is jelezni kívántuk, kiadványunk mindenkihez szól, egyszerre tekint magunkra és másokra; s megerősíti azt a törekvésünket, hogy Istent tartsuk szem előtt, hogy őt akarjuk keresni és szolgálni mindenben. Őhozzá fordítja figyelmünket a címlapon látható imazsámoly, amely, mint jellegzetes helyi eszköze az imamódjainknak, utal arra, ahonnan, illetve akitől indulunk. Lehet egy meghívás az olvasónak is, hogy megálljon egy pillanatra, és teret adjon a Léleknek.

 

Munkatársakat keresünk

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya pályázati ügyintéző és pénzügyi munkatársat keres támogatásból megvalósuló fejlesztéseinek adminisztrációjához. Az ügyintézői álláspályázat ide kattintva, a pénzügyi pozícióra szóló felhívás ezt a linket követve tekinthető meg. Jelentkezési határidő: július 6.

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának Ignáci Pedagógiai Műhelye heti 20 órás munkarendbe képzési projekt asszisztenst keres. A lehetőségről bővebben ide kattintva tájékozódhat. Jelentkezési határidő: július 22.

Jezsuita Nyolcas nyáron is

Közkívánatra idén először nem tart nyári szünetet a Jézus Szíve templom fiatal felnőttek körében népszerű vasárnap esti nyolcas miséje.

 

Hivatás hétvége a Sodrás utcában

Július utolsó hétvégéjén minden, hivatását kereső 17–35 év közötti fiatalember számára nyitva áll a SODRÁS fiatal felnőttek lelkigyakorlatos háza. Jelentkezés: 2018. július 15., vasárnap éjfélig az online jelentkezési lap kitöltésével.

 

Montserrat hivatástisztázó és jelöltév 2018/19

„Tedd próbára magad, és tégy egy lépést az Úr felé!” Július 15-ig várja Nagy Bálint SJ azon szabad életállapotú fiatal katolikus férfiak jelentkezését, akiket érdekel a jezsuita élet, komolyan foglalkoztat a papi vagy a szerzetesi hivatás, de még nem jutottak döntésre. A jelöltév meghirdetéséhez videó is készült, mely ide kattintva tekinthető meg. Nagy Bálint SJ, Nagy Ernő SJ és Koronkai Zoltán SJ gondolatai az évről: https://www.youtube.com/watch?v=FJL2GRld22M

 

Júliusi imaszándék

Imádkozzunk a Pápa imavilághálójával a papokért és lelkipásztori küldetésükért: hogy a papok, akik lelkipásztori munkájuk során fáradtnak és magányosnak érzik magukat, segítséget és megerősítést találjanak az Úrral való bensőséges kapcsolatban és paptestvéreikhez fűződő barátságukban.

 

Válogatás a jezsuita blogról

Pacsy legújabb posztjának témája az erkölcs fejlődése, avagy a moralitás három rétege, Korizoli Harc és hivatás kérdéskörét járta körül, András Csaba pedig Néhány gondolat a művészetről „szentignáci szemüvegen” keresztül…címmel írt bejegyzést.

 

Meghívás Szent Ignác ünnepére

Július 31-én az esti 7 órás szentmise keretében teszi le Patsch Ferenc SJ ünnepélyes fogadalmát a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. Szeretettel várjuk minden barátunkat a szertartás utáni szeretetvendégségre és kötetlen találkozóra is.

Segítsen, hogy Bogarazhassunk!

Online adománygyűjtő kampány indult a Szentjánosbogár Lelki Napok javára, hogy mindenki eljuthasson a Bogár Táborokba, anélkül, hogy aggódnia kellene az anyagiakon. Az egyszerűen, bankkártyával működő adománygyűjtő felület ide kattintva érhető el. Minden adomány számít!

 

Frissítve: 2018. július 06.