Jezsuita öregdiákhálózat – újratöltve

Az őszt piknikkel indította a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium (SZIK) alumniközössége. A szeptemberben első alkalommal tartott SZIK-piknik a szakmaiság-közösség-spiritualitás ignácos három pillérre épült.  Az öregdiákcsoport tagja minden valaha volt Szent Ignác-os diák – az 1990-es alapítás óta a közösségnek sok száz tagja lett.

Az éves nagy öregdiáktalálkozónak hagyománya van már, és minden nemzedéket megszólít.

Sudár Balázs, az MTA kutatója tart előadást a magyar őstörténet jelenlegi kutatási helyzetéről

A program workshopszekciókkal indult: párkapcsolat gazdagító műhelyt tartott Kigyóssy Örs, a KétIgen Alapítvány alapítója, a pénzügyi tervezésbe vezetett be Szabó Barnabás befektetési szakértő, a legújabb magyar őstörténetkutatás fejleményeit Sudár Balázs MTA-kutató foglalta össze, Kiss Ulrich SJ pedig ignáci imagyakorlatot tartott a résztvevőknek. A szakkollégium jelenéről mesélt a SZIK diákbizottságának elnöke, Pudleiner Kristóf, aki a Covid-nehézségek mellett is a közösségben rejlő lehetőségeket taglalta.

A SZIK 30 programsorozat lehetővé teszi, hogy szakmai és közösségi alkalmakon találkozzanak az ignácos generációk; a szervezők, köztük az alumni, a tavaszi félévben szimpóziummal, díszvacsorával és public lecture programokkal készülnek.

Kiss Ulrich SJ megosztja tapasztalatait az alumniépítésben rejlő lehetőségekről

Vendégünk volt Kiss Ulrich SJ, akinek mindig határozott elképzelései voltak a SZIK szakmai fejlődési lehetőségeiről, és mély nyomot hagyott a 90-es években rektorként töltött éveivel a kollégium tanulmányi rendszerén is. A SZIK Alumni jövőjéről festett víziót sokéves nemzetközi tapasztalataira támaszkodva, a tőle megszokott menedzseri gondolkodással fejtette ki. Az öregdiákok életében fontos szerepet tölt be a bizalmi hálózat erősítése, ehhez kaptunk bátorítást és gyakorlati javaslatokat Ulrich atyától.

A SZIK Alumni jövőjét Sipka Bence vezetésével a résztvevők is közösen tervezték a nap végén, összegyűjtve mindazt, ami számukra a jezsuita intézményben töltött évek után is megmaradt értékként.

Hamarosan ismét találkozunk!

Solymoskövi Luca

Frissítve: 2020. október 07.