Jezsuiták Magyarországon: szakmai könyvbemutató a Pázmányon

Október 7-én tartják a közelmúltban megjelent Jezsuiták Magyarországon – A kezdetektől napjainkig című kötet szakmai könyvbemutatóját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

A megjelenteket Vízi Elemér SJ tartományfőnök és Molnár Antal, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) Történettudományi Intézetének igazgatója köszönti.  Az egyedülálló kiadványt történész szemmel Balogh Margit, a BTK főigazgató-helyettese és Fazekas István, az ELTE tanszékvezető egyetemi docense ismerteti. Az előadások után kötetlen beszélgetésre is alkalom nyílik egy-egy pohár jezsuita bor mellett.

Időpont: 2021. október 7., csütörtök, 17.00

Helyszín: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Szent II. János Pál pápa díszterme (1088 Budapest, Szentkirályi utca 28–30.)

Egyedülálló kötet a jezsuiták hazai történetéről

Szeptember 7-én, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya védőszentjei – a kassai vértanúk – ünnepén jelent meg a Jezsuiták Magyarországon – a kezdetektől napjainkig című kiadvány, amely a Társaság közel fél évezredes hazai történetét mutatja be.

Az infografikákkal, fogalommagyarázatokkal, életrajzokkal és több száz képpel, fotóval, sőt karikatúrával gazdagított album szerzői között tucatnyi neves történészt (köztük Mihalik Bélát, Molnár Antal, Siptár Dánielt), valamint a magyar jezsuita rendtartomány tagjait (köztük Bartók Tibort, Koronkai Zoltánt, Sajgó Szabolcsot) és munkatársait is ott találjuk.

Az alábbi linken belelapozhat a kiadványba:

A kötet a Jezsuita Kiadó weboldalán megrendelhető.

Frissítve: 2021. szeptember 29.