Jézussal a sivatagban: kéthetes online jezsuita lelkigyakorlat angolul tudóknak

Az ausztrál jezsuiták 14 napos online lelkigyakorlatos lehetőséget kínálnak azon angolul tudók számára, akik a koronavírus miatti elzártság idejét arra szeretnék kihasználni, hogy közelebb kerüljenek Istenhez.

Aki nem tud vagy mer belevágni a kéthetes, rendszeres imába, lehetősége van az egy-, két-, öt-, tíz-, tizenegy és tizenkét napos változat kipróbálására is. A lelkigyakorlat folyamában evangéliumi történetekbe lehet belehelyezkedni, vagy zsoltárokkal, képekkel imádkozni, reflektálni, Isten jelenlétét keresni. Szerencsés, ha a lelkigyakorlatot végző egy személlyel naponta meg tudja beszélni a tapasztalatait; az ausztrál jezsuiták lelki kíséréssel segítenek is ebben a FaceTime, a Skype vagy a Zoom segítségével.

A lelkigyakorlat által érintett témák például: Mi segít a lelki sivatagban? Melyek a valós igényeinek? Mit akarunk kontrollálni? Hogyan lehet szent hely a mindennapi környezetünk? Hogyan szabadít fel Jézus az elszigeteltségből? Ki a felebarátom? Hogyan van jelen Jézus a veszteségeimben? A szeretet ereje hogyan mutatkozik meg most?

A lelkigyakorlatba mi is bekapcsolódhatunk, reflexiós anyagok angolul és a bővebb információk ezen a linken érhetők el.

Frissítve: 2020. április 06.