Jirí Menzel: Szeszélyes nyár

JIRÍ MENZEL: SZESZÉLYES NYÁR // FALUDI 6.45 FILMKLUB

Az őrnagy, a fürdőmester és a pap idilli merengései az alvó kisvárosban. A cirkusz érkezése után még megejtőbb a komédia. Október 7-én a Faludi 6.45 filmklubban Jirí Menzel: Szeszélyes nyár c. filmjét vetítjük.

2020.10.07. 18:45

Mivel a járványhelyzetre tekintettel a rendezvényeink befogadóképessége limitált, a részvétel előzetes jelentkezéshez (regisztráció) kötött: www.parbeszedhaza.hu.

A részvétel alapvetően ingyenes, de kérjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogassa a program megvalósulását.

***

Jirí Menzel: Szeszélyes nyár (1968) 72′

A film három öregedő szoknyavadász kalandjairól szól. Egy múltba merülő, ódon hangulatú kisvárosban játszódik a mindennapok története, három öreg barát, reprezentásai a kisvárosok elitjének: Dura fürdőmester, Rock kanonok és Hugó, az egykori őrnagy a városi uszodában találkoznak nap mint nap. Szellemesen vitatkozgatnak és ugratják egymást, hangsúlyozva férfiúi képességeiket. Egy szépnek ígérkező vasárnap délután kellemes idilljét megszakítja a vándorcirkusz, s vele Anna, az artistanő érkezése, kinek jelenléte felvillanyozza az öregeket. Nevetséges igyekezettel próbálják meggyőzni magukat, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.

A vetítés utáni beszélgetés filmes szakember moderálásával.

  • 2020. október 7. 18:45
    • Párbeszéd Háza***

A Faludi Ferenc Akadémia heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2020 tavaszi félévének programja egyaránt válogat filmtörténeti klasszikusok és nemzetközi ill. magyar kortárs rendezők munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. A választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ mellett hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan.

Számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségekhez képest legideálisabb körülményeket az eseményekhez, ehhez azonban az Önök együttműködésére is szükség van. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy úgy figyeljenek egymásra, ahogy azt mi is tesszük majd! Segítségül ehhez összeállítottunk egy listát, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha úgy tervezik, részt vesznek a programunkon.

A helyzetnek megfelelően folyamatosan frissülő tájékoztató itt követhető nyomon: https://parbeszedhaza.hu/blog/tajekoztato-vendegeink-szamara

Köszönjük megértésüket, támogatásukat!

Frissítve: 2020. szeptember 24.