Jezsuita Menekültszolgálat

A Jezsuita Menekültszolgálat a hazánkba befogadott menekültek integrációját segíti, támaszkodva  a Jézus Társasága egész világon működő menekültszolgálatainak „KÍSÉRNI-SZOLGÁLNI-TÁMOGATNI” tapasztalatára.

Szeretnénk meggyengült társadalmunkat formálni, érzékennyé tenni világunk valóságára és benne a felelősségünkre. Jezsuita hagyományunkat követve vállaljuk a járatlan utakat is: feladatunk a gyakorlati segítségnyújtás és a másoknak is átadható modellek építése. A tudatos keresztény magatartás megerősítésére együttműködünk minden jószándékú emberrel. Hisszük, hogy szolgálatunk nyomán társadalmunkban elmélyülhet a szolidaritás, és csökkenthetők félelmeink.

Menekülés helyett tanulhassanak! aktuális kampányunkkal a bejrúti Frans van der Lugt Központ munkáját kívánjuk támogatni. Bejrút északkeleti részén, a Burj Hammoudb negyedben a Jezsuita Menekültszolgálat támogatásának köszönhetően olyan intézmény jött létre, amely lehetőséget biztosít szíriai és iraki menekültek oktatására és felzárkóztatására.

Hisszük, hogy egy globális problémára helyi szinten létrehozott kezdeményezések nyújthatnak megoldást.
Hisszük, hogy minden gyermeknek joga van békés környezetben tanulni, új ismereteket elsajátítani.
Amennyiben  jó szívvel támogatná a bejrúti Frans van der Lugt Központ munkáját, köszönettel fogadjuk anyagi hozzájárulását jezsuita alapítványunkon keresztül:

JTA – Menekültszolgálat
10702019-18064333-52900004
Bank: CIB Bank Zrt.
Közlemény: „JMSZ” vagy „Bejrút”

A kampányról bővebben itt tájékozódhat: http://jmsz.hu/egyeb/menekules-helyett-tanulhassanak

Elérhetőségek:
Cím: 1088 Budapest, Horánszky utca 22.
Telefon: +36 30 198 8929
E-mail:
A JMSZ honlapja: http://jmsz.hu/

jmsz_kuldetesunk

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2019. augusztus 30.