Józsefvárosi Becsületkereszttel tüntették ki a Jézus Szíve Jezsuita Templom Musica Sacra Kórusát

Az elismerést 2018. március 19-én, József-napon adta át Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A kórus Józsefváros kulturális életében játszott szerepéért adományozott elismerést Rónaszéki Tamás karnagy úr vette át. Az együttest a következő szavakkal mutatták be a díjátadón: A Jézus Szíve-templom leghosszabb ideje működő énekegyüttese 1970-ben alakult, az éneklés mellett a kórus közössége rengeteg közös programot is szervezett: kirándultak, kórházakba jártak énekelni. A napjainkban már bő 40 fős kórus hivatása a templom zenei szolgálatának magas színvonalú ellátása, a szent zene terjesztése, az énekkar fontos baráti-lelki imádkozó közösség is a mai napig. Vezetője 1988-tól Rónaszéki Tamás, hegedűművész, karnagy. A Kórusok Országos Tanácsa „Hangversenykórus cum Laude” címmel minősítette az együttest.

Tamást 40 éves kórus-jubileuma alkalmából 2017 májusában köszöntötte a Jézus Szíve templom, A SZÍV Jezsuita Magazin ennek apropóján készített interjúját pedig ide kattintva lehet elolvasni.

Frissítve: 2018. március 22.